Onzeg/GettyImages Home classic blue dekoráció kék klasszikus kék lakberendezés megnyugtató kék pantone
2020. február 3.

TOP 5 kék lakberendezési kiegészítő

Az év színével, a Classic Blue-val nemcsak szebbé varázsolhatod az otthonodat, de percek alatt a béke és a nyugalom szigetén találhatod magad!

Nincs annál megnyugtatóbb érzés, mint amikor séta közben felnézünk a kéklő égboltra, vagy a nyaralás alatt lebeghetünk a víz felszínén. A színpszichológia szerint egyáltalán nem véletlen, hogy ilyenkor szinte relaxált állapotba kerülünk, mivel a kék szín különböző árnyalatai kognitív és érzelmi szempontból is nyugtató hatással lehetnek a hangulatunkra. Ezért is érdemes beszerezned a nappaliba és a hálószobába néhány kék párnahuzatot, egy hangulatos lámpát vagy egy puha, királykék takarót. Egyrészt ezekkel a kiegészítőkkel sokkal komfortosabbá teheted az otthoni környezetet, másrészt biztosan jókedvre derítenek, és segíthetnek ellazulni egy hosszú nap után. Ugyanakkor a kék színtől nemcsak kiegyensúlyozottabbá válsz, de a nyugtató hatásának köszönhetően kevésbé leszel stresszes például a munka miatt. Helyezz egy friss virágokkal teli kék vázát az íróasztalodra, vagy a családi képeket ilyen tónusú képkeretbe, és garantáltan jobban tudsz majd fókuszálni a feladataidra!

1. Váza, Jysk 4490 Ft 2. Alátét, Stil Interio 990 Ft 3. Puff, Jysk 13 900 Ft, 4. Ágytakaró, Tchibo 7995 Ft 5. Tányér, Butlers 2490 Ft

 

Mindezek mellett a konyhában is előnyödre fordíthatod a kék szín jótékony hatásait. Amennyiben le szeretnél adni néhány kilót, esetleg jobban odafigyelnél az étkezésre, tálald az esti vacsorát kék árnyalatú tányérra. Habár a kék az egyik legnépszerűbb szín, de a legkevésbé sem mondható étvágygerjesztőnek. Ahogy a kékes ételeket – amelyekhez az agy a mérgezést társítja – nem annyira szívesen fogyasztanád, úgy a kék étkészlet is segíthet megfékezni az étvágyad.

Kapcsolódó cikkeink