Oliver Rossi/Getty Images Home benti program család családi program gyerek gyereknevelés játék közös program programajánló
2020. május 15.

3 klassz gyerekprogram, amivel elüthetitek otthon az időt

Összeírtunk 3 szuper játékot, amihez ki sem kell mozdulni – ráadásul mindent megtalálsz otthon, amire szükséged van hozzájuk!

Szeretnéd változatosabbá tenni a családdal töltött időt? A napközbeni vagy lefekvés előtti meseolvasáson kívül játékokkal vagy mókás foglalkozásokkal is színesítheted.

Ne mozdulj!

Kapcsold be a gyermeked kedvenc zenéjét, és tekerd fel a hangerőt! Kezdjetek el táncolni, majd az adott pillanatban, amikor megállítod a dalt, maradjatok mozdulatlanok az éppen aktuális pozíciótokban. Egy kicsit bonyolíthatod a játékot azzal, ha egy-egy speciális pózban kell megmerevedni: például valamilyen állatot kell utánoznotok.

Kincsvadászat indul!

A legkisebbek imádják, ha meg kell keresniük egy-egy eldugott tárgyat – főleg, ha még jutalom is jár érte! Rejts el egy csokit, esetleg aprópénzt az egyik szobában, és rajzolj térképet egy lapra: az első nyomot érdemes egy könnyen megtalálható helyre tenned, például az ágy alá. Szórj még szét az otthonotokban annyi jelet, amennyit csak tudsz, és kezdődhet is a kincskeresés!

Mi van a dobozban?

Keress egy fedeles dobozt, és vágj az egyik oldalára egy lyukat, amin átfér a kicsi keze – ha van kedved akár ki is dekorálhatod ezt színes papírokkal, kérdőjelekkel vagy flitterrel. Helyezz bele egy tárgyat, aztán csukd le a tetejét! A feladat az, hogy mindössze tapintás alapján ki kell találnia, mit tettél a dobozba – de ha segítségre van szüksége, árulj el egy-két nyomra vezető információt!

Kapcsolódó cikkeink
Összeírtunk 3 szuper játékot, amihez ki sem kell mozdulni – ráadásul mindent megtalálsz otthon, amire szükséged van hozzájuk!