Miguel Sanz/GettyImages Home Beck Andrea Boldizsár Ildkó gyerekkönyv könyv mesekönyv Patrice Karst
2020. április 2.

Mesélj még! Gyerekkönyvek, amiket nem lehet megunni

Többé nem okozhat gondot, hogy mit olvass este altató gyanánt!

Tudtad, hogy április 2-án a Gyermekkönyvek Nemzetközi Napját ünnepeljük? Méghozzá azért, mert ekkor született a dán meseíró, Hans Christian Andersen, aki olyan időtlen klasszikusokkal ajándékozott meg minket, mint például A kis hableány vagy A rút kiskacsa. Sőt, ennek az alkalomnak van egy kis magyar vonatkozása is: Csukás István, azaz Süsü a sárkány és Pompom megálmodója is éppen április 2-án született. Ezért most összegyűjtöttünk neked 3 mesekönyvet, amit garantáltan imádni fognak a legkisebbek – ráadásul rejtett üzenetük is van!

Beck Andrea: A Titoktündér

Beck & Partners Mi. Kft., 2990 Ft

 

Titokmesék gyerekeknek és felnőtteknek a pozitív gondolkodásról, az önbizalomról és megannyi másról, hogy minden egy kicsit könnyebb legyen. A Titoktündér mesevilága játékos módon neveli pozitív gondolkodásra és életszemléletre a legkisebbeket, azokhoz is szól, akiket csúfolnak, kiközösítenek az óvodában vagy az iskolában. Azonban azoknak a gyerekeknek is önfeledt szórakozást nyújt, akik nem küzdenek önbizalmi problémákkal.

Patrice Karst: A láthatatlan fonal

KULCSLYUK KIADÓ KFT., 2490 Ft

 

Patrice Karst arról a láthatatlan szálról írt mesét, ami összeköti azokat, akik szeretik egymást – akkor is, ha távol vannak a másiktól. A történet  a nehezebb időszakok átvészelésében nyújt támaszt a gyerekeknek: akár a szülők válása esetén, egy barátság megszakadásakor vagy egy családtag elvesztésekor.

Boldizsár Ildikó: Mesék a felnőtté válásról

Kiadó:JELENKOR KIADÓ, 3499 Ft

 

A könyvben 16-16 mese található a fiúknak és a lányoknak is a felnőtté válás szépségeiről és küzdelmeiről. A kiadvány segít abban, hogy könnyebben megismerhessék és megtalálhassák önmagukat a kamaszok – és abban is, hogy rátalálhassanak egymásra.

Kapcsolódó cikkeink