Gary John Norman / GettyImages Gasztro főzés könyv receptek szakácskönyv
2020. február 6.

Főzz le mindenkit! Könyvújdonságok gasztrofanoknak

Meguntad, hogy mindig ugyanazt a pár receptet veszed elő? Ezekből a szakácskönyvekből garantáltan egészséges és tudatos menüket állíthatsz össze!

Rimóczi Zsófia: Vegán Varázsreceptek

Rimóczi Zsófi szakácskönyvében nemcsak egyszerű és egészséges recepteket találhatsz, hanem 22 olyan megfontolandó tippet és fontos szokást is, amelyek a szerző életét már megváltoztatták. Sőt, a könyv akkor is jó szolgálatot tehet, ha még csak most ismerkedsz a vegán étrenddel, vagy, ha szeretnéd megtudni, miért jó nyers ételeket fogyasztani.

Czanik Balázs – Kiss Enikő: All In – Ízletes paleo és vegán finomságok

Czanik Balázs fitneszedző és Kiss Enikő, az All in – natural food alapítója mindenmentes receptekből állított össze szakácskönyvet: az egészséges étkezés mestereinek segítségével olyan ételeket készíthetsz, amelyek a legfaramucibb diétában is megállják a helyüket. Bármit is választasz a könyvből, biztos lehetsz benne, hogy finom és egészséges menü kerül az asztalodra!

Fördős Zé: Balansz – Receptek, hogy egész évben jól érezd magad

Fördős Zé legújabb könyvében elárulja, hogyan kerülhetsz balanszba, anélkül, hogy sanyargatnád a tested. A gasztroguru már csak azért is hiteles, mert ő maga is a könyvben megadott paraméterek szerint étkezik. De még egy plusz érvünk is van arra, hogy miért kövesd a példáját: villámgyorsan elkészítheted a különféle fogásokat.

Csigó Zita – Morzsaparty – Tudatos konyha maradékok felhasználásával

Ha tudatos konyhát szeretnél, akkor nem mindegy, mit kezdesz a maradékkal! Csigó Zita négy fejezeten keresztül segít neked abban, hogy a vasárnapi menü maradéka ne a kukában landoljon. A szerző olyan recepteket gyűjtött össze, amiket te is könnyedén elkészíthetsz, és még boltba sem kell menni az alapanyagokért.

Kapcsolódó cikkeink