krisanapong detraphiphat/Getty Images Home fenntarthatóság könyv könyvajánló környezet környezetvédelem ökotudatosság
2020. március 10.

Ökotudatos könyvek, amik jó, ha megvannak otthon

Elhatároztad, hogy tenni szeretnél a fenntarthatóságért és a környezetvédelemért, de nem tudod, hogyan vágj bele? Ezekben a könyvekben minden segítséget megtalálsz az induláshoz.

Tóth Andi: Dobd ki a szemetest! – Hulladékcsökkentés lépésről lépésre

Lelkesedés – tanulás – szabadság, 4980 Ft

 

Kis lépés neked – annál nagyobb segítség a Földnek, ha minimalizálod az otthonodban termelt hulladékot. Tóth Andi könyvében kezdő, haladó, és szuperhaladó tippeket is találhatsz a mindennapjaid legfontosabb területeihez, mint például a bevásárlás, a konyha, a takarítás, a fürdőszoba, vagy a kertészkedés. Sőt, 33 házilag elkészíthető tisztító-, és kozmetikai szer receptet is ajánl neked a szerző, és kapsz egy alapanyaglistát a zero-waste háztartásodhoz. Az eredményeidet pedig egy motiváló ellenőrzőlistán pipálgathatod majd!

Harriet Dyer: Mondj nemet a műanyagra! – 101 egyszerű ötlet műanyag helyett

Central Könyvek, 2390 Ft

 

Az ökológia katasztrófa egyik legfőbb veszélyforrása az elképesztő mennyiségű műanyagszemét, amit kitermelünk. Ebben a könyvben 101 egyszerű ötletet kapsz ahhoz, mivel helyettesítheted a műanyagot a mindennapokban.

Jamie Oliver: Vega – Könnyű és finom zöldséges receptek

Park Könyvkiadó Kft., 7900 Ft

 

A fenntarthatósághoz tartozik az is, hogy életmódot váltunk, és egyáltalán nem, vagy sokkal kevesebbszer fogyasztunk állati eredetű ételeket. Jamie Oliver a világ minden tájáról inspirálódott szakácskönyvéhez, ami tökéletes segítség, hogy kísérletezhess a vegetáriánus életmóddal, és beiktass kezdetnek egy-két húsmentes napot hetente.

Bea Johnson – Zero Waste otthon – Kevesebb hulladék, egyszerűbb élet

Tericum Kiadó Kft., 3970 Ft

 

A zero-waste életmód nagykövete 2008 óta hulladékmentes életet él: családjával együtt évente csupán egy befőttes üvegnyi szemét termelődött náluk. A könyvében elmeséli sok évnyi tapasztalatát a környezettudatosságra törekvésről, és arra biztat mindenkit, hogy a tárgyak helyett inkább az élményeket gyűjtsük!

Kapcsolódó cikkeink
Elhatároztad, hogy tenni szeretnél a fenntarthatóságért és a környezetvédelemért, de nem tudod, hogyan vágj bele? Ezekben a könyvekben minden segítséget megtalálsz az induláshoz.