Tara Moore/GettyImages Home A fák titkos élete A farkasok bölcsessége könyvek Méhek olvasás természet
2020. május 10.

3 könyv, ami közelebb visz a természethez

Lenyűgöző, mennyi mindent tanulhatunk a növényektől és az állatoktól!

Peter Wohlleben: A fák titkos élete – Mit éreznek, hogyan kommunikálnak? Egy rejtett világ felfedezése

Park Könyvkiadó, 3500 Ft

A német erdész a titokzatos erdők sűrűjébe kalauzolja el az olvasóit, és megdöbbentő dolgokat mesél arról, mi történik a természetben. Peter Wohlleben könyvéből kiderül, hogy a fák éreznek, emlékeznek, és beszélgetnek is egymással. Sőt! Bármennyire hihetetlen vagy megdöbbentő, de gondoskodnak az idős és a beteg társaikról. A mű segít felfedezni az erdők rejtélyes világát, és oldalról oldalra ámulatba ejti azt, aki vele tart erre a kalandra!

Elli H. Radinger: A farkasok bölcsessége – Mire taníthatnak bennünket a vadon lakói?

Park Könyvkiadó, 3500 Ft

Németország legnevesebb farkasszakértője könyvbe szedte azokat a bölcsességeket, amelyeket mindannyiunknak meg kellene tanulnunk a farkasoktól. A falkák legfontosabb értékei közé tartozik többek között a családszeretet, a türelem, a bizalom, a tudatos figyelem vagy éppen a vezetői készségek. A farkasok törődnek egymással, gondolkodnak, terveznek, ráadásul képesek az önfeledt játékra is, úgy, hogy minden mást kizárnak – ez pedig számunkra is inspiráló lehet.

Piotr Socha: Méhek

Manó Könyvek, 7500 Ft

A legkisebbek is jól tudják, hogy a méheknek köszönhetjük a mézet, Piotr Socha azonban azt is elárulja könyvében, pontosan hogyan is készül a folyékony arany. A lengyel illusztrátor művéből kiderül, hogyan építenek kaptárt, hogyan gyűjtik össze a mézhez szükséges virágport, és az is, miért táncolnak egymásnak.

Kapcsolódó cikkeink