IMDb Home családi film Egy kutya négy élete Fel! film filmajánló Harry Potter
2020. április 30.

3 családi film esőnapra

Ezeket a történeteket a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki imádni fogja!

Harry Potter és a bölcsek köve

Fotó: IMDb

A J.K. Rowling regényeiből készült filmsorozat első részében megismerhetitek Harry Pottert (Daniel Radcliffe), aki szülei halála után a nagynénjénél (Fiona Shaw) és a nagybátyjánál (Richard Griffiths) nevelkedik. Míg unokatestvérét, Dudley-t (Harry Melling) elkényeztetik otthon, addig Harry a lépcső alatti gardróbban éli a napjait boldogtalanul. Azonban a tizenegyedik születésnapján minden megváltozik, ugyanis levelet kap a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolából, hogy felvételt nyert. A kaland pedig csak ezután kezdődik.

Fel!

Fotó: IMDb

A Pixar és a Disney megható animációs filmje egy magányos idős úr, Carl Fredricksen és a kiscserkész Russel generációkon átívelő barátságáról szól. Az öregember gyermekkori szerelmének elvesztése után egyedül, bezárkózva éli napjait, míg meg nem tudja, hogy el akarják adni a házát. Ezért Carl úgy dönt, hogy az otthonával együtt elrepül oda, ahová mindig is vágytak feleségével, Ellie-vel: Dél-Amerikába. Arra viszont nem számított, hogy Russell vele tart majd a nagy útra potyautasként, és arra sem, hogy felejthetetlen kalandokba keverednek majd.

Egy kutya négy élete

Fotó: IMDb

A tündéri golden retrievert, Bailey-t magára hagyva kölyökkorában találja meg Ethan (Bryce Gheisar), és azonnal elválaszthatatlan barátok lesznek. Évekkel később Ethan nagyon szomorú lesz, amikor végleg el kell búcsúznia idős és beteg kutyusától, aki ezután újjászületve folytatja tovább kalandjait következő életeiben, de persze nem feledkezik el szeretett gazdájáról sem.

Kapcsolódó cikkeink