Home aroma dán dekor dekoráció diffúzor gyertya hygge illat inspiráció lakás lakberendezés nyugalom nyugi otthon párna pihenésa relaxáció skandináv trend üzenet
2020. január 30.

Teremtsünk nyugis otthont!

Legyen igazi menedék a lakásunk, ahova elég belépni ahhoz, hogy megnyugodjunk, és új energiákkal töltődjünk fel!

Biztosan sok helyen hallottuk már a HYGGE szócskát, ami egy dán kifejezés, és ugyan pontosan lefordítani nem lehet, de egyet jelent a meghittséggel, az otthonossággal, a jóléttel, a kényelemmel és az örömmel. Ezt a skandináv trendet pedig akár a lakberendezés terén is alkalmazhatjuk, és sokszor elég hozzá néhány kiegészítő, hogy az otthonunkat a béke szigetévé varázsoljuk!

Hangulatos fények

A hygge életérzés egyik legfontosabb elemét jelentik a meghitt fények. Használjunk minél több gyertyát, mécsest, lámpást, esetleg égősort a lakásban (https://lookbook.arkadbudapest.hu/tegyuk-csajosabba-a-nappalit/).

Inspiráló üzenetek

Merítsünk energiát különböző feliratokból, amelyek megjelenhetnek egy képen, dekoráción, bögrén vagy akár párnán is. Keressünk olyan szavakat, üzeneteket, amelyek hatnak ránk.

Nyugalmas percek

A hygge azt hirdeti, hogy mennyire fontos az „én-idő”, vagyis az olyan elfoglaltságok, amikor befelé figyelünk, magunkkal foglalkozunk. Például elmerülünk egy könyvben vagy egy magazinban, néhány percig meditálunk, légzőgyakorlatokat végzünk (https://lookbook.arkadbudapest.hu/dobjuk-fel-az-otthoni-jogat/), vagy akár csak elterülünk a kanapén, és elűzzük az aznapi stresszt.

Andalító aromák

A különböző illatoknak is hatalmas szerepük van abban, hogy relaxált állapotba kerüljünk, és jól érezzük magunkat a bőrünkben (https://lookbook.arkadbudapest.hu/manipulaljunk-illatokkal/). Nem véletlen, hogy egyre népszerűbbek a lakásillatosítók, diffúzorok és párologtatók. Válogassunk például a pamut, ylang-ylang vagy jázmin akkordok közül.

1. DANE dekoráció JYSK 1690 Ft/darab 2. WORDS párna Butlers 5990 Ft 3. Diffúzor Stile Interio 2990 Ft 4. BUDDHA-fej Butlers 4490 Ft 5. ISAK mécsestartó JYSK 749 Ft/darab

 

Kapcsolódó cikkeink