Home ászana buddha edzés életmód jóga jógázás kikapcsolódás meditáció otthon relax
2019. október 8.

Dobjuk fel az otthoni jógát!

Úgy döntöttünk, kipróbáljuk, vagy ellenkezőleg: az ászanák nagymesterei vagyunk? Mindkét esetben jó, ha megfelelő teret alakítunk ki hozzá!

Tökéletes öltözet

Hiába vagyunk otthon, akkor is szükség van arra, hogy legyen megfelelő ruhánk a jógázáshoz. Ez pedig egyáltalán nem a divatozásról szól, hanem arról, hogy tényleg át tudjuk adni magunkat a gyakorlatoknak, és ne arra fókuszáljunk, hogy éppen a nyakunkba zuhant az egész felsőnk a lefele néző kutya póznál vagy szorít a nadrág egy nyújtó pozícióban. Vagyis kell egy kényelmes, nem túl feszes nadrág és egy felső, ami nem nagyon bő. A legtöbb jógateremben arra biztatnak, hogy vegyük le a zokninkat is, de ha fázósak vagyunk, akkor olyat válasszunk, aminek nem csúszik a talpa, vagyis speciálisan a jógázáshoz tervezték.

Kell a matrac!

A jógamatrac sem a menőzés miatt kell, hanem valóban szükség van rá. Mivel a hagyományos fitneszmatracok általában vastagabbak vagy puhábbak, itt pedig különösen a kiegyensúlyozó gyakorlatoknál szükség van a megfelelő alapra. Egy sima pokróc vagy törölköző pedig csúszik.

Kellemes kuckó

Szemeljünk ki otthon egy sarkot, ami ideális a gyakorláshoz, és rendezzük be. Például, ha még kezdők vagyunk, itt tarthatunk néhány könyvet vagy CD-t, ami segít az ászanánk elsajátításában. De akár olyan dísztárgyakat is ide csempészhetünk, amelyek megkönnyítik a ráhangolódást vagy éppen inspiráló hatásúak. Például egy szobrot, egy növényt, sőt, akár egy aprócska zen kertecskét.

Aromák ereje

A különböző illatoknak és az aromaterápiának nagy szerepük van a jógában. Például a levendula-, narancs- vagy teafa-illóolajak segítenek az ellazulásban. Használjunk illatosítót, párologtatót vagy illatgyertyát. Ám füstölőket inkább csak a jógázás előtt, mert kisebb térben túl erősek.

Dallamos lazulás

Hallgassunk olyan zenét, ami segít a relaxálásban, a meditálásban. Ehhez pedig egy szuper hangszóró is a segítségünkre lehet. Pláne, ha még különböző fényeffektusokat is szolgáltat, amiből válasszunk megnyugtató hangulatvilágítást.

1. Aromadiffúzor Tchibo 12 995 Ft 2. Jógamatrac Tchibo 11 995 Ft 3. Jógafelső H&M 5990 Ft 4. Home&Soul levendula illatosító Butlers 6490 Ft 5. Jasmine Tarkeshi: Jóga kézikönyv – A testnek és a léleknek Libri 4500 Ft 6. Jóganadrág H&M 8990 Ft 7. Sony vízálló Bluetooth hangszóró Konzolvilág 63 890 Ft 8. THYGE szobor JYSK 2290 Ft

 

Kapcsolódó cikkeink