kolderal/GettyImages Nőnap március 8 mikor milyen virág illik nőnap virág virág alkalomra
2020. március 5.

Te tudod, hogy milyen alkalomra milyen virág illik?

Érdemes átolvasnod a virágetikettet, ugyanis egyáltalán nem mindegy, mikor milyen csokrot viszel ajándékba!

Egy csokor virág tökéletes ajándék lehet, ha ki szeretnéd fejezni az érzéseidet a másiknak, azonban vannak íratlan szabályok, amelyeket érdemes figyelembe venni vásárláskor. Talán nem gondolnád, de szinte minden eseményre más és más virágot illik vinni.

Mivel lepd meg a szüleidet?

A fehér rózsából összeállított csokor ideális ajándék a szülőknek, de az anyukádnak vagy a nagymamádnak orchideával is készülhetsz. Sőt, idősebb nők számára a cserepes virág is kedves gesztus, hiszen sokan szívesen kertészkednek a szabadidejükben.

Ha egy kis romantikus felütésre vágysz!

Bár a szerelmet egyértelműen a vörös rózsával kötik össze, az udvarlás ideje alatt a begónia, a magnólia vagy a gyöngyvirág a tökéletes választás. Ezek a virágfajták mind azt üzenik, hogy odavagy a randipartneredért.

Fejezd ki a hálád a másiknak!

Ha komolyra fordultak a dolgok a pároddal, akkor jöhet a vörös rózsa, ami a szenvedély és a szerelem virága, de ha tavasszal akarod meglepni a szerelmed, akkor a tulipánnal sem lőhetsz mellé.

Mit adj a munkatársaknak?

Fel akarod köszönteni az egyik kollégádat? Szavazz a fréziára vagy a gerberára!

Szülinapra, torta mellé

A születésnapi csokor aranyszabálya nagyon egyszerű, mindig válaszd azt, ami az ünnepelt kedvence! Ennél jobban nem is tudnád kifejezni, mennyire fontos neked. (Ha bizonytalan vagy, melyik virágot szereti a legjobban a szülinapos, akkor a születési hónapjára jellemző virágot kérd a boltban!)

Egy kis nosztalgia…

Ha házassági évfordulón szeretnél virággal kedveskedni, akkor keresd elő a fotókat az esküvőről! llyenkor a menyasszonyi csokorból érdemes inspirálódni!

Ha ballag már a vén diák, akkor legyen a virág…

Ha fiúnak készíttetsz csokrot, akkor egyértelműen a pasis színű virágok közül válogass, mint például a kék, zöld, vagy a narancssárga. Ha lánynak vásárolsz, akkor mehetnek a rózsaszín, ciklámen vagy pink árnyalatok! Ha a csokrodat az alkalomra hangolnád, akkor nárciszt vagy orchideát kérj, mert ezek szimbolizálják a sikert.

Mivel készülj, ha a új taggal bővült a család?

Kerüld az intenzív, erőteljes illatú növényeket, mert az anyuka és a pici is érzékenyek lehetnek rá!

Március 8-án minden nő örül a virágnak!

Ez az az alkalom, amikor a csokor helyett inkább egy szál virágot illik adni, ugyanis ezzel lehet igazán kifejezni a másik iránt érzett tiszteletet.

Kapcsolódó cikkeink