Home dekor díszítés diy tavasz váza virág
2019. február 25.

Moments DIY: Készítsünk virágesőt!

Bár még szinte egy hónapot várnunk kell a tavaszra, az otthonunk akár már ma virágba borulhat. Csak pár apróság és két ügyes kéz kell hozzá!

Ha ti is türelmetlenül várjátok, hogy a bokrok ágai végre kirügyezzenek, akkor előzzétek be a természetet. A Masni Dekoráció bloggere, Dia segítségével mi is ezt tettük.

Amire szükséged van:

  • selyempapír fehér, zöld és rózsaszín színekben – izgalmas hatást érhetsz el, ha vízfestékkel magad fested meg a rózsaszín papírt, csíkozva, foltozva, ahogy neked tetszik.
  • ágak a kertből
  • ragasztópisztoly
  • olló

Ahogyan elkészíted:

1. lépés: A fehér és rózsaszín papírból vágj ki körülbelül 20 Ft-os méretű korongokat. Nem kell szabályosnak lenniük, hiszen a természetben sincs két egyforma virágszirom.

2. lépés: Ha több szirmú virágokat szeretnél, akkor csippents össze egy fehér és egy rózsaszín korongot úgy, hogy a közepüknél fogva minitölcsért formázol belőlük. Amennyiben csak egy sima, alap virágot szeretnél, akkor elég csak egy fehér vagy csak egy rózsaszín korongot csippentened.

3. lépés: Ragasztópisztoly segítségével ragaszd fel a virágokat az ágakra. Dolgozz óvatosan, a ragasztópisztoly hegye és a folyékony ragasztó roppant forró!

4. lépés: Ragaszd fel az összes szirmot!