Psziché ajándék meglepetés nőnap szerelem üzenet virág
2019. március 8.

Üzenet virágnyelven

Itt a nőnap, milyen virágot kaptál? Árulkodó ám a válasz! Sokszor nem is tudjuk, milyen rejtett jelentéseket hordoznak ezek a szépségek.

Legnagyobb kedvencek – bájos hagymások

A férfiak ezen az ünnepen szívesebben ajándékoznak vágott virág helyett pici cserépbe vagy kosárkába ültetett tavaszi kedvenceket, amikben tovább lehet gyönyörködni, vagy akár a kertbe is ki lehet őket ültetni. A három legnagyobb favorit a tulipán, a jácint és a nárcisz.

Tulipán: Ha ránézünk a szirmokra, szív alakot vélünk felfedezni, éppen ezért a nőiesség és a lángoló érzelmek jelképe. Pláne akkor lehetünk ebben biztosak, ha piros vagy rózsaszínt kapunk – a sárga a hódolat szimbóluma.

Jácint: Sokan csak csodás illata miatt választják, és nem is sejtik róla, hogy egyébként a játékosságra utal. Ha fehéret kapunk, azt jelenti, bájosnak tartanak minket, ha kéket, arra utal, hogy a kapcsolatunk stabil, ha lilát, akkor így akarnak tőlünk bocsánatot kérni.

Nárcisz: Ugyan a görög mitológia alapján egyet jelent az önimádattal és az önzéssel, de ezt háttérbe szorítja a virág szépsége. És az, hogy ha valakitől ilyet kapunk, azt üzeni: mi vagyunk az egyetlenek a számára.

Örök befutók – lehengerlő vágottak

Nem véletlenül állnak hosszú sorok ilyenkor a virágüzletekben, hiszen szinte nagyüzemben készülnek a szebbnél szebb csokrok, amelyekből néhány örök kedvenc biztosan nem maradhat ki.

Rózsa: A vörös rózsa a szerelmet és a szenvedélyt, a rózsaszín a tökéletes boldogságot, a sárga a szerelem csökkenését mutatja. De ha családtagtól vagy baráttól kapunk egy finom rózsaszínt, az a megbecsülésről, ha sárgát, az az örömről, ha fehéret, az a tiszteletről árulkodik.

Kála: Inkább harminc feletti nőknek szokás ajándékozni, mivel az eleganciát és a nőiességet jelképezi, de a szépség virágának is hívják, így az udvarlási szándékot is kifejezhetik vele.

Kardvirág: Ha egy talpraesett, határozott nőnek keres valaki megfelelő virágot, akkor biztosan ezt szemeli ki elsőként, mivel az erőt szimbolizálja.

A jolly joker – orchidea

Ha a párunktól kapjuk, akkor igazán szerencsések vagyunk, mert azt üzeni, hogy a kapcsolatunk harmonikus és boldog. Emellett a műveltséget és a kifinomult ízlést jelképezi még.

Kapcsolódó cikkeink