PavelIvanov/GettyImages Egészség feszültség jóga nyugtató jógapóz
2020. március 31.

Stresszűző jógapózok otthonra

Expressz megoldást keresel feszültségoldásra? Akkor elő a jógaszőnyeggel és próbáld ki valamelyik pózt! Namaste!

Hajolj előre!

Fotó: Manuela/GettyImages

Ezt széken ülve és állva is végezheted. Először is vegyél mély levegőt, végezz néhány hosszú belégzést és kilégzést. Ha ülve szeretnéd végezni a gyakorlatot, akkor foglalj helyet a szőnyegen kinyújtott lábakkal, a térdeidet pedig enyhén hajlítsd be. Ne hagyd abba a légzésgyakorlatot, közben nyújtózz előre a kezeddel, és fogd meg a lábfejed oldalról. Ahogy a mellkasodat a combodra hajtod, lazítsd el a fejed és a nyakad. Ezután ereszd le a fejedet is, ez segít lelassítani a szívverésed, és megnyugtatja az elméd. De azt is megteheted, hogy álló helyzetben előrehajolsz, hagyod lógni a karodat, vagy átfogod a könyöködet miközben előrehajolsz. Vegyél 10 mély lélegzetet!

Sasolj!

Fotó: IAN HOOTON / GettyImages

Állj csípőszélességű terpeszbe, és lazítsd el a válladat. Nézz ki egy pontot a környezetedben, amire fókuszálhatsz a póz kitartása közben. Lassan emeld fel a jobb lábad, és keresztezd a bal combodon, mintha csak keresztbe tett lábbal ülnél egy széken. Aztán érintsd össze a tenyeredet az arcod előtt. Tartsd ki a pózt 5 lélegzetvételnyi ideig, majd ismételd meg a gyakorlatot a másik oldalon is.

A macskapóz


Fotó: fizkes/GettyImages

Ereszkedj négykézlábra úgy, hogy a térded a csípőd vonalában, a csuklód pedig a vállad vonalában legyen, az ujjaid előre mutassanak. Csípőszéles távolságban tartsd a térdedet, a hátad pedig legyen egyenes. Vegyél mély lélegzetet, közben homorítsd a hátad, a kilégzésnél pedig domboríts: figyelj arra, hogy a mozgást lentről, a medencétől indítsd, aztán jöhet a hátad és a fejed, érezd, ahogy az egész gerincedet megmozgatod közben! Csináld addig, amíg jól esik!

Kapcsolódó cikkeink