Westend61/Getty Images Egészség edzés home office mozgás otthoni edzés rövid edzések sport sportolás
2020. március 23.

Mini edzésekkel szoktasd magad a rendszeres sporthoz!

Nincs időd vagy lehetőséged arra, hogy rendszeresen konditerembe járj? Akkor válaszd az otthoni villámedzéseket!

Habár számos érvet fel tudunk sorolni az edzőtermek mellett, ez nem jelenti azt, hogy mindenképp ki kell mozdulnod ahhoz, hogy formában tarts magad. Sőt, az otthon elvégzett 5-15 perces edzések tökéletesek ahhoz, hogy hozzászokj a rendszeres sportoláshoz.

Nincs több kifogás

Te is gyakran mentegetőzöl, hogy túl elfoglalt vagy ahhoz, hogy edzőterembe járj? Akkor rövidebb gyakorlatok segítségével barátkozz meg a sportolással! Nem számít, hogy reggel, a home office alatt vagy az esti fürdés előtt, de 5-15 szabad percet biztosan minden nap rá tudsz szánni. Hiszen egy rövid testmozgás tökéletes ahhoz, hogy újra formába lendülj, és rákapj a mozgás örömére.

Lehetőségek tárháza

Ha semmilyen felszerelésed nincs otthon, akkor is megtalálhatod azt a mozgásformát, amiben jól érzed magad. A különböző videómegosztókon rengeteg olyan tartalmat találsz, ami kifejezetten rövid edzéseket mutat be neked már csak az a feladatod, hogy kitaláld, melyiket próbálod ki!

Kibúvó? Na, még mit nem!

Hajlamos vagy arra, hogy ‚‚véletlenül” kimaradjon egy-egy eltervezett edzés? Akkor az internetes videók helyett egy alkalmazásra lesz szükséged! Az appok izgalmas feladatsorokkal várnak, ráadásul azt is be tudod állítani, hogy minden nap emlékeztetőt kapj arról, hogy eljött a testmozgás ideje. Ugye te sem akarod, hogy a felvillanó jelzések arra emlékeztessenek, hogy már megint sorozatnézéssel töltötted az időt mozgás helyett?

Ne add fel!

Biztosan lesznek olyan napok, amikor még 5 perc mozgás is nagy kihívást jelent. Sőt, előfordulhat az is, hogy egyszerűen nem tudod rávenni magad. Néha belefér, de egy kimaradt alkalom miatt ne hagyd abba a sportolást! Állíts magad elé egy hosszabb kihívást, vagy próbáld túlszárnyalni a múlt heti eredményeid a lényeg, hogy találj valamit, ami mindig arra motivál, hogy újra sportruhát húzz, és a nappali közepén elvégezz pár gyakorlatot!
Kapcsolódó cikkeink