Kiattisak Lamchan / EyeEm/GettyImages Divat edzés sport sportolás sportruházat
2020. február 5.

5 dolog, amire figyelj, ha sportruhát választasz

Megfogadtad, hogy idén többet sportolsz? Akkor olyan ruhákra van szükséged, amik nemcsak trendik, hanem kényelmesek is!

A sportruházat kiválasztásánál hatványozottan igaz, hogy nagy hangsúlyt kell fektetni a minőségre. Egy kényelmetlen, rosszul kialakított ruhadarab ugyanis pokollá tudja tenni a testmozgást. Hogy ezt megelőzd, érdemes a következő 5 tényezőt figyelembe venned a vásárlás előtt:

Anyagösszetétel

Válassz olyan anyagot, aminek jó a légáteresztő-képessége, azaz jól szellőzik! Szerencsére ma már a legtöbb sport- és szabadidőruházatot gyártó márkánál figyelnek arra, hogy a textil jól ‚‚lélegezzen”, de azért nem árt, ha mindig leellenőrzöd az összetételt.

Megfelelő méret

Ha túl nagy, akkor lecsúszik, ha kicsi, akkor szorít. Egy szűk, kényelmetlen ruhánál rosszabbat el sem tudunk képzelni. Ebben az esetben ne a hiúságod döntsön!

Esőben, szélben, télen, nyáron

Ha szeretsz a szabadban sportolni, akkor mindig az időjárásnak megfelelően öltözz! Hidegben az aláöltözet, valamint a sportoláshoz kifejlesztett dzsekik és kabátok lesznek a segítségedre. Nyáron a tűző napsütésben pedig kötelező egy baseball sapka vagy sild.

Az edzés fajtája

Jógázáshoz vagy egy kosárlabda edzéshez teljesen más ruházatra van szükséged, hiszen úszni és teniszezni sem ugyanabban a szettben mész.

Szabásvonalak

Sokan elfelejtik, hogy az alapanyag mellett a szabásvonalakat is érdemes ellenőrizni. Ha ruhapróba közben úgy érzed, a ruha kialakítása mozgás közben zavar vagy esetleg kidörzsölné a bőröd, akkor inkább válassz másikat!
Kapcsolódó cikkeink