bymuratdeniz/Getty Images Divat divat gardrób gardróbrendezés otthon rend rendrakás ruhatár
2020. április 14.

4+1 gardróbrendező tipp, amit jó, ha megfogadsz

Épp azon gondolkodsz, hogy átrendezed a gardróbodat? Akkor ezek a tippek hasznosak lehetnek!

Amikor a ruhásszekrényedben uralkodó káosz miatt már hónapok óta nem találod az egyik kedvenc pólód, akkor az azt jelenti, ideje egy kis rendet tenni a ruháid között. Persze nem kell megvárnod, hogy idáig fajuljanak a dolgok: ha csak egy kicsit átrendeznéd, felfrissítenéd a gardróbod, akkor is jól jönnek a következő tanácsok.

Szelektálj!

Az első és egyik legfontosabb lépés, hogy szabadulj meg azoktól a ruháktól és kiegészítőktől, amik csak a helyet foglalják! Válogasd át a gardróbod tartamát, és készíts három kupacot!
  1. Megtartandó darabok, amiket valóban viselni is fogsz.
  2. Jó állapotban lévő, de kihasználatlan ruhák, amiket eladsz, elajándékozol vagy felajánlasz jótékony célokra.
  3. Szakadt, foltos és kifakult ruhák: végezhetik otthoni viseletként vagy törlőruhaként, de a menthetetlen daraboknak a kukában a helyük.

Pro tipp: tárolók és rendszerezők

Néhány apró kellék és kiegészítő segítségével nemcsak helyet spórolhatsz, hanem sokkal áttekinthetőbbé teheted a gardróbodat. Használj bátran akasztókat, térelválasztó elemeket, dobozokat és fiókos megoldásokat – később nagyon hálás leszel nekik.

Rendszerezz!

Ha a szekrényt előkészítetted, akkor jöhetnek a ruhák! Csak rajtad áll, milyen szempont szerint rendszerezed őket: az évszak, a szín és a típus szerinti rendezés mindig beválik, de egyedi megoldást is választhatsz. Ha tudod, a kedvenc szettjeidet is összeállíthatod a gardróbon belül. Egy másik praktikus tipp: a könnyen gyűrődő anyagokat próbáld vállfára akasztani, a kötött holmikat pedig inkább összehajtva tárold, hiszen ezek fellógatva könnyedén kinyúlnak.

Gardrób vagy dekoráció?

Kedvenc kiegészítőid, cipőid vagy ruháid akár az otthonod ékei is lehetnek. A puha párnákat idéző kötött pulcsik igazi vintage hangulatot varázsolnak a szobába. Miért nem használsz néhányat dekorációként? A tükör sarkára akasztva egy meseszép válltáska is csodás látványt nyújt, ha pedig igazán extra szeretnél lenni, akkor alakíts ki egy különleges display polcot. Tudod, egy olyat, amelyben az üzleteket járva szoktál gyönyörködni.

Tartsd meg a rendet!

Azt hitted, a nehezén már túl vagy? Most jön az igazi kihívás, azaz a kemény munkád gyümölcsének, a rendszernek a megtartása!
Kapcsolódó cikkeink