Home ápolás cipőtisztító gőzölő gőztisztító háztartás háztartási eszköz kütyü mosás takarítás textilborotva tisztító
2020. január 21.

Háztartási kütyük, amik tényleg szuperek

Eddig azt hittük, hogy semmi szükségünk ezekre a háztartási eszközökre, de ha kipróbáltuk őket, rájövünk, mennyire hasznosak!

„Á, minek még egy felesleges kacat!” – legyintünk sokszor néhány kütyü láttán, hiszen egy-két használat után a tárolóban vagy egy szekrény mélyén kötnek ki. Ám néha olyan kincsekre bukkanhatunk, amiket kipróbálunk, és valóban hasznosnak bizonyulnak, így feltesszük a kérdést: hogyan tudtunk eddig ezek nélkül élni?

Több mint multifunkció

Ne csapjon be minket a seprű elnevezés, hiszen nem csak annyit takar, hogy megtisztítja a padlót vagy a szőnyegeket. Sehogy sem tudjuk leszedni a vízkövet a mosdóról, vagy órákat töltünk azzal, hogy a szagelszívón megragadt szennyeződéseket eltüntessük? Na és nyáron a legutáltabb projektünk, hogy a grillrácsot újra használhatóvá tegyük? A vízgőzzel tisztító berendezéseket ezekre a problémákra találták ki. Ráadásul akár az ablakokat, a kárpitokat és a textíliákat is felfrissíthetjük vele.

Multifunkcionális gőzseprű Tchibo 21 995 Ft

Felejtsük el a deszkát!

„Te jó ég, nem vasaltam ki az inget!” – ugye, hogy a kapkodós reggeleken nálunk is sokszor elhangzik ez a mondat? Hiszen ilyenkor sokszor nincs idő elővenni a vasalódeszkát, és simává varázsolni azt a darabot, amit aznap szeretnénk felvenni. Ilyen esetekben életmentő lehet egy kézi gőzölő, ami pillanatok alatt üzemképes lesz, és elég vele pár simítás a felakasztott ruha előtt, hogy makulátlan legyen. Sőt, utazásokra is nagyon praktikus!

Philips kézi gőzölőkészülék MediaMarkt 18 999 Ft

Tökéletes tisztítás

Mivel egyre környezettudatosabban élünk, egyre többen próbáljuk hanyagolni a különböző műanyag palackokat, és inkább termoszban vagy hordozható palackban (https://lookbook.arkadbudapest.hu/tegyuk-zoldebbe-a-bevasarlast/) visszük magunkkal az innivalónkat. Csakhogy ezeket elég nehéz elmosni, és akár be is tudnak penészedni. Éppen ezért olyan kefére van szükség, ami az üveg legkisebb zugába is elér, és nemcsak tisztítani lehet vele, de akár teljesen szárazra törölni is az edényt.

Üvegmosó kefe, cserélhető rátéttel Tchibo 3495 Ft

Viszlát, szösz!

Sokszor azért szabadulunk meg egy-egy kedvenc pulóverünktől, kabátunktól vagy nadrágunktól, mert kibolyhosodik, vagyis tele van zavaró szöszmöszökkel, esetleg kilógó szálakkal. Pedig akár néhány perc alatt olyanok lehetnek, akár az új, ha átmegyünk rajtuk egy textilborotvával. A gardróbunk is hálás lesz egy ilyen beszerzésért!

TEFAL textilborotva Konzolvilág 6490 Ft

Újra csillog-villog!

A cipőpucolás gyakran olyan, mint a vasalás: az utolsó pillanatra hagyjuk, így a rohanásban gyakran kimarad. Aztán meg próbáljuk dugdosni a csizmánkat az íróasztal alatt, hogy senkinek ne tűnjön fel, mennyire sáros vagy éppen ütött-kopott… Éppen ezért érdemes beszerezni egy elektromos cipőtisztítót, amivel pillanatok alatt csillogóvá tehetjük a kedvenc lábbelinket, hiszen gyorsabb, mintha egy sima kefével vagy ronggyal esnénk neki.

Elektromos cipőtisztító kefe Tchibo 6995 Ft

 

 

Kapcsolódó cikkeink