Home bukósisak dzseki edzés kabát mozgás nadrág pálya sapka sícipő síelés síléc sisak sport
2020. január 13.

Síelésre felkészülni!

Meg szeretnénk tanulni síelni? Itt az ideje beszerezni a legtutibb alapfelszerelést, hogy tényleg jól érezzük magunkat a pályán!

Akárcsak a korcsolyázásnál (https://lookbook.arkadbudapest.hu/korcsolyara-fel/), úgy a síelésnél sem annyi a dolgunk, hogy simán nekivágunk, hanem bizony előkészületeket igényel. Spéci kabátra és nadrágra még akkor is szükségünk lesz, ha esetleg ez lesz az egyetlen alkalom, amikor lécre állunk. De lássuk, mire van szükség, ha mi szeretnénk lenni a pálya ördögei!

Fontos a kényelem!

A kabátnál nagyon lényeges, hogy jól tudjunk benne mozogni, sehol se feszüljön rajtunk. Ezen kívül nem árt, ha jól szellőzik, hiszen síelés közben, pláne, ha kezdők vagyunk, könnyen le tudunk izzadni, másrészt vízhatlan legyen, mivel hóesésben elég kellemetlen, ha átázik a kabátunk.

Fundango női sídzseki – Dockyard 49 990 Ft

Praktikus nadrág

Ha most állunk először lécre, sajnos egész biztos, hogy az első nap folyamatosan esünk-kelünk majd. Éppen ezért itt is szempont, hogy a nadrág vízhatlan legyen, na és persze kényelmes. Amikor próbálunk, ne csak arra koncentráljunk, hogy csinos legyen benne a fenekünk, hanem nézzük meg, le tudunk-e benne teljesen hajolni, fel tudjuk-e húzni a térdeinket.

Sínadrág Legendary Insulated Pant – Helly Hansen 59 990 Ft

A legfontosabb kellék

A megfelelő sícipőn nagyon sok múlik, mert ha túl bő, akkor nem tudjuk rendesen koordinálni a mozdulatainkat, ha pedig túl szoros, akkor igazi kínszenvedés lesz a síelés. Ugyan lehet bérelni is, de ha biztosra akarunk menni, inkább ruházzunk be egyre. Szerencsére most tombol a leárazás (https://lookbook.arkadbudapest.hu/4-tipp-hogy-ne-boruljunk-ki-a-learazasok-alatt/), így akár töredék áron is hozzájuthatunk egy profi cipőhöz.

Sícipő Fischer Cruzar X 8.0 Thermoshape – Hervis 59 999 Ft

Éljenek a rétegek!

Ahelyett, hogy harisnyát, leggingset, pólót, pulóvert rángatnánk magunkra, jobban járunk egy spéci aláöltözettel. Már csak azért is, mert ezeket villámgyorsan magunkra tudjuk kapni, lélegző anyagokból készülnek, elvezetik a nedvességet, melegen tartanak és gyorsan megszáradnak. Így kevésbé fenyeget minket az a veszély, hogy megfázunk, mert kimelegedtünk a pályán.

Funkcionális aláöltözet Tchibo 9995 Ft

Kell a sisak!

Jajj, ebben olyan bénán nézek ki! – legyintünk, amikor szóba kerülnek a sisakok. Pedig elengedhetetlen viselet, mert esés közben sajnos előfordulhatnak komolyabb fejsérülések is. Válasszunk olyat, amihez szemüveg is tartozik, mert így még praktikusabb.

Sí- és snowboardsisak szemüveggel Tchibo 21 995 Ft

Csak könnyedén!

Érdemes beszerezni cipő- vagy léctartó zsákot is, mert így könnyebb szállítani, illetve hordozni az eszközöket. Ráadásul, ha a kocsi csomagtartójába pakolunk, akkor nem lesz minden vizes és koszos.

Sícipőtartó Hervis 5999 Ft

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink