Home fülmelegítő harisnya jég jégpálya kesztyű korcsolya kori koriszezon nadrág öltözék sapka
2019. december 2.

Korcsolyára fel!

Beindult a koriszezon, így ideje, hogy lassan a jégre merészkedjünk. Adunk néhány tippet, hogy komfortosan érezzük magunkat közben!

Kell egy jó alap!

Ha még kezdők vagyunk, akkor tökéletesen megteszi az a korcsolya is, amit a pályáknál bérelhetünk. Ám, ha tényleg szeretünk korizni, érdemes beruházni egy saját darabra – így biztosan még gyakrabban húzzuk majd fel. Akár egy számmal nagyobb is lehet, mint a lábméretünk, és lényeges, hogy jól fogja a bokánkat.

Roces női műkorcsolya Hervis 34 999 Ft
Roces női műkorcsolya Hervis 29 999 Ft

Csak rétegesen!

Felejtsük el, hogy egymásra halmozunk vastag pulcsikat, aztán rá még egy kabátot is! Inkább öltözzünk rétegesen, például egy polárpulóver jó választás, ami jól vezeti az izzadságot, és óvja a derekunkat a hidegtől. Fölé pedig inkább egy mellényt vagy egy sportos dzsekit vegyünk, amiben kényelmesen tudunk mozogni.

Női polárpulóver Budmil 16 990 Ft
Sportos dzseki Fundango – Dockyard 29 990 Ft

Esésbiztos nadrágok

Amennyiben most merészkedünk először a jégre, sajnos biztosak lehetünk benne, hogy rengeteget fogunk esni. Ebben az esetben inkább sínadrágot válasszunk, mert az biztosan nem ázik át. De ha már rutinosan siklunk, elég egy farmer vagy vászonnadrág, de alá mindenképpen vegyünk harisnyát vagy aláöltözetet.

Női sínadrág O’Neill – Hervis 42 999 Ft
Varrásmentes sportnadrág H&M 6995 Ft

Megfázás ellen

Amikor belelendülünk a korizásba, észre sem vesszük, milyen gyorsan kimelegszünk! Ilyenkor tudunk a legkönnyebben megfázni. Éppen ezért fontos, hogy legalább a fejünket melegen tartsuk. Válasszunk jól szellőző gyapjúsapkát, vagy akár egy fülvédő is jó megoldás lehet.

Fülmelegítő C&A 2495 Ft
Sapka alpakagyapjúból Barts – Dockyard 16 990 Ft

Kényelmes kellékek

Egy hátizsák csak akadályozna minket, ezért a legjobb megoldás egy övtáska, amiben elférnek azok a holmik, amiket esetleg nem akarunk a csomagmegőrzőbe vagy ruhatárba tenni. Na és ha órákig tartó korizást tervezünk – pláne terepen, mindenféle büfétől és melegedőtől távol –, legyen nálunk valami nassolnivaló, ami feltölt energiával.

Ellesse övtáska Van Graaf 6990 Ft
CRUSH magas fehérjetartalmú szelet ropogós csokoládébevonattal BioTechUSA 690 Ft

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink