Psziché akció idegesség kiborulás költekezés leárazás próba próbafülke shopping tömeg vásárlás
2020. január 6.

4 tipp, hogy ne boruljunk ki a leárazások alatt

Csak úgy csábítanak minket az elképesztő akciók az üzletekben… Nem árt azonban fejben is felkészülni a vásárlásra, hogy jól vegyük az akadályokat!

Ahogy véget ért a karácsony, már el is kezdődtek a leárazások a kedvenc boltjainkban, és január végéig biztosan nagyon kedvező áron juthatunk hozzá rengeteg dologhoz. Csakhogy bármennyire is csábító, hogy ilyenkor belevessük magunkat a shoppingolásba, most még könnyebben előfordulhat, hogy elveszítjük a türelmünket. Ezek a tippek segíthetnek, hogy ne boruljunk ki, és boldogan távozzunk az újonnan szerzett kincseinkkel.

1. akadály: Tele vannak az üzletek

Bizony, nem mi vagyunk az egyetlenek, akiket csalogatnak a leárazások, és vélhetően telt ház van az üzletekben. A nagy tömeget pedig a legtöbben igencsak nehezen viseljük.

Tipp:

Próbáljunk reggel kezdeni, akár már nyitásra odaérni, hiszen a késő délutáni órákban a legnagyobb a tolongás. Ha mégis sokan vannak, vegyünk mély levegőt, és koncentráljunk arra, hogy mit is szeretnénk vásárolni.

2. akadály: Elveszünk a holmik között

„Ú, még egy farmert is kéne vennem!”, „De jó ez a táska!”, „Te jó ég, ha ennyibe kerül ez a kabát, akkor ide vele!” – ugye mindenkinek ismerős, amikor beszabadulunk egy üzletbe, és hirtelen azt sem tudjuk, hova kapjunk, mert akkor döbbenünk rá, hogy mindenre szükségünk van.

Tipp:

Most mindennél fontosabb, hogy legyen pontos haditervünk (https://lookbook.arkadbudapest.hu/tulelesi-tippek-shoppingolashoz/), hogy mit szeretnénk venni. A boltokban pedig már csak célirányosan vadásszunk, különben nagyon könnyen el tudunk veszni a kínálatban. Hiszen sajnos az is tény, hogy ilyenkor egymás hegyén-hátán is lehetnek a leértékelt holmik, így csak akkor vesszük észre a kiszemelt darabot, ha nagyon koncentrálunk.

3. akadály: Nem próbálunk

„Ugyan, biztos jó lesz rám!” – legyintünk, amikor meglátjuk a kígyózó sorokat a próbafülke előtt, és inkább bele sem bújunk a kiválasztott ruhába, úgy vesszük meg.

Tipp:

Készüljünk fel előre lélekben, hogy biztosan sok idő telik el majd sorban állással, de inkább várjuk ki, és menjünk biztosra. Így elkerülhetjük, hogy legyen egy felesleges körünk, amikor vissza kell cserélni valamit.

4. akadály: Túlköltekezünk

Ilyenkor a legtöbben azt a hibát követik el, hogy meg sem nézik alaposan, valóban megéri-e az adott dolgot beszerezni.

Tipp:

Figyeljünk rá, hogy tényleg jó legyen az akció. Na és ne essünk át a ló túloldalára, hogy csak azért is megveszünk valamit, mert le van árazva, mert így pillanatok alatt többet költhetünk, mint amit megengedhetünk magunknak. Határozzunk meg inkább előre egy pontos keretet, amit nem léphetünk túl.

Kapcsolódó cikkeink