Home élmény luxus shopping tipp vásárlás
2019. február 19.

Túlélési tippek shoppingoláshoz

Néhány egyszerű ötlettel segítünk, hogy a vásárlás éppen olyan luxusélmény legyen, akár a hollywoodi filmekben!

Sajnos nem mindig úgy érezzük magunkat vásárlás közben, mint az amerikai filmek főhősei, akik makulátlan külsővel, önfeledten járják az üzleteket, kezükben vagy egy tucat színpompás zacskóval, amikben a már megszerzett kincsek lapulnak. Ehhez képest mi sokszor rohanunk, idegesek és fáradtak vagyunk, és legszívesebben inkább feladnánk a kutakodást álmaink farmerje után. Pedig ezek a tippek segíthetnek, hogy igazán felszabadult legyen a shopping!

Le a holmikkal!

Egyik kezünkben a táskánk, másikban az a szatyor, amit el kellett hozni az irodából, a karunkon a kabátunk… Aki éppen nem autóval megy a bevásárlóközpontba, pontosan tudja, mennyire kínzó tud lenni, amikor annyi különböző holmi lóg rajtunk, hogy képtelenek vagyunk zavartalanul nézelődni. Arról nem is beszélve, hogy leizzadunk már azelőtt, hogy a próbafülke felé vennénk az irányt.

Első lépésként kezdjük azzal, hogy a csomagmegőrzőben vagy éppen a ruhatárban leadunk minden olyan dolgot, amire nincs szükségünk. Máris gondtalanabbnak fog tűnni minden!

Maratonra fel!

Edzésnél is fontos, milyen cipőt viselünk, hiszen, ha az nem kényelmes vagy praktikus, akkor hamarabb feladjuk az egészet. Gondoljunk csak bele, ha nadrágot keresünk, egész biztos, hogy már a második darabnál elmegy a kedvünk az öltözködéstől, ha olyan lábbeli van rajtunk, amit nehéz fel-le venni.

Ha tudjuk, hogy shopping-maratonra készülünk, és több dolgot is próbálgatni fogunk, figyeljünk arra, hogy indulás előtt olyan cipőt válasszunk, amibe könnyű belebújni. Arról nem is beszélve, ha nem fárad el a lábunk, akkor tovább tudunk nézelődni.

Vigyázz, frissít, rajt!

Egy fárasztó nap után tudunk csak elmenni a kedvenc üzletünkbe, pedig valamilyen alkalom miatt szükségünk lenne egy új szerzeményre? Ha nyúzottnak látjuk magunkat, lehet, hogy még a legdögösebb ruhát sem találjuk majd előnyösnek, és csak róni fogjuk megállás nélkül a felesleges köröket.

Mielőtt belevetnénk magunkat az üzletek kínálatába, frissüljünk fel egy kicsit. Igazítsuk meg a sminkünket – például tegyünk fel egy élénk rúzst, és máris felderül az arcunk is. Vegyünk be egy rágót, de akár egy fújás is elég lehet a kedvenc illatunkból. Ha pedig úgy érezzük, kezdünk fáradni, üljünk be valahova egy csésze kávéra vagy üdítőre.

Fontos a fehérnemű

Minden nő tudja: a próbafülkék tükrei valóságos ősellenségek, és amikor levetkőzünk, a választott ruha helyett inkább azt nézzük, mennyire bevág a melltartónk, mekkora az úszógumink…

Nyugodtan válasszuk a shopping napjára a legszexisebb melltartónkat, és vegyünk alakformáló bugyit, mert mindkettő növeli az önbizalmat. Na és így az az extra szűk farmer is biztosan jobban áll majd!

Készítsünk haditervet!

„Ó, de szép ez a cipő… De várjunk, ez a blúz is biztosan jól állna!” Ha céltalanul nézelődünk, esetleg azzal az elhatározással, hogy most több mindent is beszerzünk, akkor az esetek nagy százalékában üres kézzel megyünk haza, vagy épp ellenkezőleg: olyan dolgokra is benevezünk, amiket utána sohasem fogunk felvenni.

Írjunk egy listát arról, mit szeretnénk mindenképp megvenni. Még biztosabbra mehetünk, ha előre nézelődünk a kedvenc üzleteink honlapján, és célirányosan haladunk. Így a bőség zavara biztosan nem fog ki rajtunk.

Következő túlélőkalauzunkban ahhoz adunk tippeket, hogyan legyen zökkenőmentes a vásárlás, amikor gyerekekkel vagyunk!

Kapcsolódó cikkeink