FollowTheFlow/Getty Images Home dekor dekoráció home dekor lakástrend lakberendezés otthon stílus trend
2020. március 3.

Beköltözik a frissesség: 3 tavaszi lakberendezési trend

 A szürke téli hétköznapoknak hamarosan búcsút inthetsz, itt az ideje, hogy egy kis életet csempéssz az otthonodba 2020 legvidámabb enteriőr trendjeivel!

Tavasszal nemcsak a gardróbodat, hanem a téged körülvevő környezetet is jó felfrissíteni. Akár egy nagyobb átalakításban gondolkozol, vagy csak néhány kiegészítővel szeretnéd kicsinosítani az otthonod, ezek a lakberendezési trendek a segítségedre lesznek.

1. Absztrakt vonalak

Merítsd inspirációt a 20. század avantgárd művészeti irányzataiból! A színes geometrikus formák, a kusza vonalak akár a falfelületeken is visszaköszönhetnek. Ha kisebb változtatásokban gondolkozol, akkor szerezz be néhány absztrakt rajzokkal díszített kiegészítőt, például egy képet, szőnyeg vagy párnahuzatot, amelyekkel könnyedén felfrissítheted a terek hangulatát. A legjobb ebben a trendben, hogy a minimalista stílussal is jól kombinálható, de más színgazdag stílusok mellett is remekül mutat.

lakber-kollázs
1. Ibiza rojtos párna, Butlers 8990 Ft 2. Képkeret, Stíle Interio 2990 Ft, 3. Levél formájú gyertya, Stíle Interio 1990 Ft 4. Kosár, Jysk 1390 Ft 5. Szőnyeg, Tchibo 19 995 Ft

2. Trópusi láz

Már tavaly is hatalmas népszerűségnek örvendtek a trópusok hangulatát felidéző színek és printek. A trópusi láz tovább folytatódik, de idén egy kicsit visszafogottabb formában jelenik meg a lakásokban – egy kicsit keveredik a skandináv minimalizmussal. Így a vibráló színek helyett inkább a neutrális és pasztell árnyalatok jellemzik. Viszont a pálma és virágminták használata továbbra sem tilos, sőt, elmaradhatatlan hozzávalója ennek a trendnek. És az élő növényekről se feledkezz meg, mert ezek is kulcsfontosságúak!

3. Japandi

A Japandi az egyik legújabb trend, amiért az egész világon megőrülnek. A stílus a japán és a skandináv minimalizmus ötvözéséből született meg, így egyszerre jelenik meg benne az ázsiai kulturára jellemző elegancia, illetve az északi stílusra jellemző rusztikusság. A funkcionalitás alapkövetelmény mindkét minimalista vonalnál, így ez a Japandinál is megfigyelhető. Tehát ha ezzel a stílussal szeretnéd felfrissíteni az otthonod, akkor praktikus bútorokat és kiegészítőket keress, amik letisztultak és nem túl harsány színűek!

Kapcsolódó cikkeink