Aleksandra Zlatkovic/GettyImages Home lakberendezés meditáció nyugalom otthon pihenés
2020. március 24.

Alakítsd ki a saját oázisodat az otthonodban!

Alakíts ki magadnak egy nyugisarkot, ahol megpihenhetsz egy nehéz nap után!

Minden ember másképp éli meg a home office és az önkéntes karantén miatt kialakult helyzetet. Az introvertáltak valószínűleg jobban viselik a bezártságot vagy az egyedüllétet de az is sokat számít, milyen környezetben töltöd a mindennapokat. Egy 30 négyzetméteres zárt közegben sokkal hamarabb be lehet sokallni, mint egy kertes házban vagy erkélyes lakásban. A megoldás: tedd kellemesebbé a ‚‚szobafogságot”, és alakítsd ki saját kis oázisod! Ide bármikor elvonulhatsz, amikor úgy érzed, túlcsordulnak a gondolataid: meditálj, olvass egy könyvet, vagy csak vegyél egy mély levegőt, hogy megnyugodj.
1. Találd meg a legjobb helyet!
Még véletlenül se azt a helyet válaszd ‚‚nyugisaroknak”, ahol az ideiglenes home office-t kialakítottad. Ahhoz, hogy megnyugodj és ellazulj, szükséged van arra, hogy ne a munkán járjon az eszed. Ha kell, egy kicsit át is rendezheted a szobát ezzel nemcsak lefoglalod magad, hanem felfrissíted az otthonod atmoszféráját.
2. Engedd, hogy szárnyaljon a fantáziád!
Emlékszel, gyerekként két szék és egy lepedő segítségével milyen menő bunkert tudtál építeni? Most is hasonló feladat vár rád. Természetesen lepedőre ezúttal nem lesz szükséged, de néhány dekoráció kifejezetten jót tesz majd a ‚‚búvóhelyednek”. Ha megtaláltad a megfelelő helyet, helyezz el körülötte néhány szobanövényt, párnát vagy akár hangulatvilágítással is feldobhatod az összképet. Az illóolajokról se feledkezz meg, hiszen ezek a szervezetedre is jó hatással vannak.
3. Jöhetnek a DIY projektek
Kapcsold be a zenét, vagy indíts el egy podcastot, és kapd elő a szekrény mélyén porosodó ecseteket, festékeket, kötőtűket vagy más kreatív hobbihoz szükséges eszközöket. Ezek az elfoglaltságok pozitívan hatnak a lelki jólétedre, megnyugtatnak, és ráadásul az elkészült alkotásokkal még tovább dekorálhatod az otthoni oázisodat.
Kapcsolódó cikkeink