Carol Yepes/Getty Images Divat divat sneaker sport sportcipő sportcipő divat stílus utcai divat
2020. március 10.

Utcai sikk: sportcipőtrendek tavaszra

A streetwear előretörésének köszönhetően az elmúlt években igazi kultusz alakult ki a sportcipők körül. Idén is izgalmas trendek várhatók - a sneakerheadek legnagyobb örömére.

Szinte mindannyiunk szekrényében ott pihen egy pár kényelmes sportcipő, ami a legtöbb szetthez remekül passzol. Az egyszínű fehér szinte kötelező befektetés, ami mellé nem árt néhány különlegesebb darabot is beszerezni. Ha te is egy új pár sportcipőről álmodozol, vess egy pillantást a szezon legnagyobb trendjeire!

A szivárvány összes színe

Idén tavasszal nem kell a ‚‚kevesebb néha több’’ szabályt követned, hiszen a harsány színű, tarka sneakerek virágkorukat élik. Ne félj a neon árnyalatoktól és a színek halmozásától! Egy dologra viszont ügyelj: ha gyakorlatilag a szivárvány összes színét a lábadon viseled, akkor a ruháiddal ne ess túlzásba!

Old school klasszikusok

A 80-as évek divatja újra hódít – ez a sportcipőkre is igaz. A szerencsésebbeknek csak meg kell keresni a pince mélyén porosodó kincseket, de ha nyomuk veszett, akkor sincs ok az aggodalomra. Az üzletek kínálatában ugyanis rengeteg retró stílusú cipő helyet kap idén – a klasszikus Adidas, Reebok, Converse modellek és társaik újra elöntik az utcákat.

1. Air Max 200 SE, Nike 135 euró; 2. Cs Replay Platform Ox tornacipő, Converse, Office Shoes 19 990 Ft; 3. U_Path run, Adidas, Garage Store 27 990 Ft; 4. Bianca, Bullboxer, Office Shoes 15 990 Ft

Vissza a jövőbe

A tervezők az elmúlt szezonban szívesen merítettek inspirációt abból, hogyan képzelik el a távoli jövő divatját – a sportcipők terén is sok futurisztikus részletet fedezhetünk fel. A legmenőbb brandek kínálatában biztosan találsz ezüst színben pompázó lépőket, de ennél jóval izgalmasabb megoldások is várnak. A holografikus és a lézervágott részletek nem maradhatnak el, de a platformtól sem kell elköszönnünk.

Tovább hódít a fenntartható divat

A legnagyobb sportcipő márkák egyre nagyobb figyelmet fordítanak a környezetvédelemre. Ha neked is fontos, hogy mekkora ökolábnyomot hagysz magad után, akkor vásárlás előtt tájékozódj a cipő készítésének folyamatáról! Nem is gondolnád, milyen sok modellnél használnak újrahasznosított anyagokat.

Kapcsolódó cikkeink