Tchibo Home bakancs hűvös kirándulás nyár okosóra program túrázás úticél
2019. július 2.

Túrázzunk a hűvösbe!

Kánikulában kirándulni? Igen! Még akkor is, ha szeretnénk kicsit elmenekülni a forró aszfalttenger elől, és felüdülésre vágyunk!

A túrázásról izzasztó hegymenet és még kimerítőbb menetelés jut eszünkbe? Ki is akarna nekiveselkedni a nyári melegben? Pedig ilyenkor is szuper kikapcsolódás lehet, és még kezdők is benevezhetnek rá, főleg, ha a hőség elől szeretnének enyhülést találni. Csupán néhány egyszerű tippet tartsunk be.

Hűsítő célpontok

Ezúttal ne az legyen a cél, hogy megmászunk valamilyen magaslatot, hanem inkább egy szurdokot, árnyas völgyet szemeljünk ki. Ezeken a helyeken általában 5-10 fokkal hűvösebb van, pláne egy fákkal sűrűn borított szakaszon, így felüdülés lesz a napsütötte részekhez képest. Pláne, ha a túra végén egy parton kötünk ki, ahol esetleg csobbanni tudunk, vagy a lábunkat lógatni a vízbe.

Profi cipő

Ha nemcsak egy laza kirándulásra (https://lookbook.arkadbudapest.hu/kiranduljunk-a-kozelben-gyerekekkel/) vágyunk, ahol túraösvények várnak minket, hanem kicsit komolyabb kihívásra, akkor a speciális túracipő vagy túraszandál elengedhetetlen. Ugyanis ez a sima sportcipővel szemben jobban tartja a bokát.

Könnyed szett

A nadrágnál és a pólónál sem árt, ha technikai, mivel ezek jobban szellőznek, és vezetik az izzadságot. De ha felsőrészre nem szeretnénk beruházni, akkor jó lesz egy könnyed pamutpóló is. A lengébb, kicsit világosabb színű holmik a legjobbak. Na és kalapot vagy sapkát is mindenképp vigyünk magunkkal.

Tökéletes elemózsia

A megfelelő hidratálás kiemelten fontos, hiszen a párás időben még könnyebben kiszáradhatunk. Vegyünk rozsdamentes acélból készült palackot, mert így az italunk is sokáig jó hűs marad. Na és a fehérjében gazdag finomságokról se feledkezzünk meg, amik kellő energiát adnak, ha már kicsit fáradnánk.

Okosan az igazi

Iránytű helyett készüljünk inkább okosórával, így nemcsak azt lőhetjük be, merre járunk, hanem azt is nyomon követhetjük, mennyi a pulzusunk, mekkora távot tettünk meg vagy éppen milyen magasan vagyunk.

Fő a védelem!

A rovarriasztót semmiképp se hagyjuk otthon, hiszen ezeken a területeken sokkal nagyobb az esélye, hogy szúnyogokkal találkozunk, rosszabb esetben kullancsveszély is van. Válasszunk olyat, amit a ruhánkra is tudunk fújni, és sokáig tart a hatása.

1. Fundango pamutfelső Dockyard 5990 Ft 2. Clever Watch sport-fitness okosóra pulzusmérővel Konzolvilág 15 890 Ft 3. Kilimanjaro Travel Gangi női túranadrág Hervis 15 999 Ft 4. TO Go palack Butlers 3990 Ft 5. Kilimanjaro Terra 7 női túracipő Hervis 15 999 Ft 6. Crush Magas fehérjetartalmú szelet ropogós csokoládébevonattal, hozzáadott cukor nélkül BioTechUSA 690 Ft 7. Calvin Klein Jeans baseballsapka Van Graaf 10 990 Ft 8. Szúnyog- és kullancsriasztó spray DM 1399 Ft 9. Túrahátizsák Tchibo 9995 Ft

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink