Home család kikapcsolódás kirándulás természet túra
2019. március 30.

Kiránduljunk a közelben – gyerekekkel

A jó idő izgalmas túrára csalogat minket? Olyan Budapesthez közeli útvonalakat mutatunk, melyek a gyerekeknek is izgalmasak lesznek.

Célpont: Mogyoró-hegyre fel!

A túra nehézségi szintje: könnyű

A hétvégi családi programról sokaknak egyből Visegrád jut eszébe. De mi lenne, ha most kipróbálnánk ott valami újdonságot? Érdemes egyből a Mogyoró-hegy felé venni az irányt, ahol kicsik és nagyok is megtalálják a tökéletes szórakozást, mivel két játszótér, vadaspark, tanösvény és többféle hosszúságú turistaútvonal is található itt. A vadbemutató kertben megismerkedhetünk a hazai őshonos állatokkal, és utána még egy kirándulást is bevállalhatunk. De a réten is megpihenhetünk, hogy a kilátásban gyönyörködjünk vagy piknikezzünk egy nagyot.

Célpont: Irány a Sisakvirág!

A túra nehézségi szintje: közepes

A nagyobb gyerekek a Budai Tájvédelmi Körzet Sisakvirág-tanösvényén tett látogatást is élvezni fogják, és a körülbelül 10 kilométeres útvonalon kellőképpen elfáradnak, miközben rengeteg érdekességgel találkozhatnak. Érdemes felsétálnunk a Budai-hegység legmagasabb pontján, a Nagy-Kopaszon álló Csergezán Pál-kilátóba, ahol lenyűgöző panorámát láthatunk. Az utak babakocsival is jól járhatóak, a területen van egy kis tó, ahol kisebb játékok foglalják le a kicsiket.

Célpont: Pilisborosjenői kalandok

A túra nehézségi szintje: könnyű és közepes

Minden kisgyerek szeretne meghódítani egy várat. Ugyan a pilisborosjenői vár nem valódi, hiszen az Egri Csillagok című film forgatásához építették, de a romokat megmászni, lovagosat és királylányosat játszani így is tökéletes. Választhatunk babakocsival is bejárható, könnyedebb túrát, de ha kihívásra vágyunk, akkor menjünk el a Teve-szikláig, és járjuk be a tanösvényt, a Köves-bércet, végül ereszkedjünk le a Balázs-lépcsőnél.

Ami legyen velünk:

Víz Gyakran itassuk a kicsiket, nehogy idő előtt elveszítsék az erejüket!

Könnyű sapka Ne feledjük, hogy az erdőben, az árnyékban hidegebb lesz!

Váltóruha Ha nagyon megizzadnak a gyerekek, öltöztessük át őket, mielőtt megfáznak!

Rovarriasztó Ha a szúnyogtól még nem is, a kullancstól már most védeni kell a kicsiket!

Naptej A tavaszi napfény becsapós, a déli órákban már most figyeljünk oda a gyerekek érzékeny bőrére!

 

 

Kapcsolódó cikkeink