Psziché ajándék doboz ékszer fehérnemű kapcsolat karácsony kiegészítő konyha kütyü lejátszó meglepetés öröm párkapcsolat szerelem ünnep
2019. december 24.

Mit üzen a karácsonyi ajándék?

A fa alatt rejtőző meglepetések arról is árulkodnak, hogy milyen valójában a kapcsolatunk a párunkkal. Segítünk a leleplezésben!

Vigyázz, kész, bonts! Mindig izgatottak vagyunk, hogy a kedvesünk milyen ajándékot vesz nekünk karácsonyra? Érthető az idegesség, mert ugyanúgy, ahogy a virágok (https://lookbook.arkadbudapest.hu/uzenet-viragnyelven/), ezek a meglepetések is mélyebb jelentéseket hordoznak. Éppen ezért ne az első benyomás alapján ítéljünk!

Az ajándék: konyhafelszerelés

Ezt gondoljuk: „Na persze, azt szeretné, ha egész nap a konyhában robotolnék, reggelente várjam smoothie-val (https://lookbook.arkadbudapest.hu/szupereros-smoothie-k/) vagy éppen frissen sütött kenyérrel. Még mit nem!”

Ezt jelenti valójában: Mielőtt teljesen felháborodnánk, hogy a párunk azt gondolja, egy nőnek a konyhában a helye, inkább nézzünk a dolgok, pontosabban a gofrisütő vagy robotgép mélyére. Ezekkel az eszközökkel a párunk szeretné megkönnyíteni az életünket, hogy rövidebb ideig tartson a főzés. Esetleg eszébe jutnak azok a meghitt pillanatok, amikor együtt ebédel a család, vagy amikor a konyhában bolondozunk egymással.

Az ajándék: ékszer

Ezt gondoljuk: „Ennél kreatívabb ötlet nem jut eszébe? Totális klisé! Mi van, ha nem tetszik, és nem akarom hordani?”

Ezt jelenti valójában: Ékszert venni egy nőnek vagy órát egy férfinak – na, ez az igazi kihívás! Hiszen ez mindkét fél számára idegen terep, és igazán rizikós, pláne, ha egy értékes darabról van szó. Ha olyat kapunk, ami tényleg tetszik nekünk, akkor megnyertük a főnyereményt, mert azt jelzi, hogy a másik pontosan ismeri az ízlésünket. De akkor se legyünk csalódottak, ha a választott kiegészítő nem illik hozzánk, mert ez is azt jelzi, hogy a párunk valami olyasmit akart venni nekünk, amire ha ránézünk, ő jut az eszünkbe. Ez pedig romantikus gesztus.

Az ajándék: fehérnemű

Ezt gondoljuk: „Biztosan nem talál elég kívánatosnak, és szeretné, ha szexisebb lennék! Talán így szeretné feldobni a kapcsolatunkat?”

Ezt jelenti valójában: Már azt is értékeljük, hogy egyáltalán ilyesmit kaptunk, hiszen gondoljunk csak bele, milyen kínosan érezheti magát egy férfi miközben a bugyik vagy melltartók (https://lookbook.arkadbudapest.hu/teli-fehernemumustra/) között keresgél. A párunk pedig azt szeretné, ha mi magabiztosabbnak és dögösebbnek éreznénk magunkat, és természetesen ők is szeretnék mindezt kiélvezni, amivel nincs is semmi baj. Ha pedig eltalálja a méretet, büszkén húzzuk ki magunkat, mert azt jelzi, hogy ismeri minden porcikánkat, és úgy imád minket, ahogy vagyunk!

Az ajándék: technikai kütyü

Ezt gondoljuk: „Igazából magának vette ezt az új tabletet/hangfalat/VR-játékot (https://lookbook.arkadbudapest.hu/6-ok-amiert-ki-kell-probalni-a-vr-t/), mert ő szeretné magának.”

Ezt jelenti valójában: A párunk ezzel azt jelzi, hogy ugyanannyira törődik velünk, mint saját magával. Ráadásul megbízik a nő technikai képességeiben, és olyan személyiségnek tartja, aki az élet minden területén lépést tud tartani vele.

Az ajándék: amit kérünk

Ezt gondoljuk: „Tényleg nincs semmilyen ötlete, hogy mit vegyen, ezért tőlem kell megkérdeznie? Ennyire nem ismer, hogy mire vágyom?”

Ezt jelenti valójában: Ne kezdjünk el durcáskodni, ha a másik megkérdezi tőlünk, milyen ajándékot szeretnék a fa alatt. Csak azt jelzi, hogy nem szeretne olyasmit adni, aminek semmi hasznát nem vesszük, vagy porosodik majd a lakásban, hanem azt szeretné, ha valóban minden kívánságunkat teljesíthetné. Lehet, hogy így elmarad a meglepetés öröme és az izgalom, de amiatt nem kell izgulnunk, hogy elég erős-e a kapcsolatunk, mert az!

Kapcsolódó cikkeink