Psziché élmény félelem futurisztikus hőlégballon hullámvasút kaland kikapcsolódás utazás virtuális valóság VR
2019. május 17.

6 ok, amiért ki kell próbálni a VR-t!

Eddig csak moziban találkoztunk a virtuális valóság témájával? Itt az ideje, hogy mi is belépjünk ebbe a különleges világba!

Ready Player One, Mátrix, Eredet – csupán néhány azok közül a filmek közül, amelyek a virtuális valóság témájával foglalkoznak, és amelyek biztosan magukkal ragadtak minket is, amikor láttuk. A VR futurisztikus kütyüjei már nemcsak a sci-fikben és akciófilmekben bukkannak fel, hanem nagyon is kézzelfoghatóak, hiszen ma már elérhető áron kaphatóak olyan sisakok, kijelzők, amiket a telefonunkhoz vagy számítógépünkhöz köthetünk. De akár ellátogathatunk egy élményközpontba is, ahol komolyabb eszközökön keresztül is betekintést nyerhetünk számtalan alternatív valóságba. Már csak az a kérdés, hogy mit nyújthat nekünk a VR?

Inspirálódjunk!

Érdemes kipróbálni olyan játékokat, amelyek művészetekkel, alkotással kapcsolatosak, mert ezek hatnak a kreativitásunkra, és könnyedén ihletet meríthetünk például egy készülő projektünkhöz is.

Legyünk aktívak!

Mozgassuk meg az egész testünket szinte teljesen észrevétlenül. Aki kipróbálta már a wii-t és a hasonló konzolokat, a VR-játékokért még jobban odáig lesz majd! Hiszen itt szükség lehet arra, hogy ugráljunk, kardozzunk, dobjunk, rohanjunk. Vagyis kalóriaégetésnek sem utolsó!

Erősítsük a köteléket!

Igazi kapcsolatépítő ereje is lehet annak, ha nem egyedül veszünk részt egy játékban, hanem többen próbáljuk ki. Nem véletlen, hogy munkahelyeken is egyre népszerűbb, hogy a kollégák közösen látogatnak el egy élményközpontba, vagy bérelnek felszerelést.

Engedjük el magunkat!

A spéci szemüvegeknek, kontrollereknek, szuper hanghatásoknak köszönhetően tényleg olyan, mintha kilépnénk a megszokott mindennapokból. Így könnyedén búcsút inthetünk azoknak a problémáknak, amik nyomasztanak minket, teljesen átadhatjuk magunkat az élménynek, és totálisan felszabadulhatunk.

Utazzuk be a Földet!

Régi vágyunk eljutni egy egzotikus helyre? Sokat hallottunk egy különleges országról? Akár pillanatok alatt ott is teremhetünk, és bejárhatjuk a vidéket. A fejre rögzített headseteknek köszönhetően alaposan körbenézhetünk, és szinte kézzelfogható lesz minden.

Extra tipp: Május 17. és 26. között az Árkád látogatóinak is kalandos utazásban lehet része, mivel a bevásárlóközpontban akár egy hőlégballonra is „felpattanhatunk”, és akár a Grand Canyonba is eljuthatunk. Ráadásul tényleg olyan érzés, mintha a repülő szerkezet elemelkedne a földtől.

Győzzük le a félelmeinket!

A VR tökéletes eszköz arra, hogy leszámoljunk különböző fóbiákkal is. Hiszen pontosan tudjuk, hogy biztonságos helyen vagyunk, nem érhet minket bántódás, de mégis szembe tudunk nézni a félelmeinkkel.

Extra tipp: Rettegünk a magasságtól vagy a szörnyektől? Az Árkád rendezvényén még egy olyan kabinos platformot is tesztelhetünk, ahol felülhetünk a világ egyik legnagyobb hullámvasútjára, vagy éppen horrorisztikus kalandban is lehet részünk. Ennél jobb terápia lehet, hogy nem is kell!

További részletek: https://www.arkadbudapest.hu/hirek-es-rendezvenyek/valosaghu-vr-kalandok-varnak-az-arkad-ban-e15154/

Kapcsolódó cikkeink