Home hálózsák kemping kikapcsolódás kirándulás nyár nyaralás sátor szabadság természet túra utazás
2019. augusztus 8.

Kempingezzünk!

Ha csillivilli szálloda vagy kényelmes apartman helyett inkább kalandosabb szállásra vágyunk, ideje kipróbálni a kempinget!

Teszteljünk!

Először vágunk neki egy ilyen kalandnak? Ha nem vagyunk rutinosak, otthon mindenképp próbáljuk ki a felszerelésünket, hogy ne a kiválasztott szálláshelyen kelljen a fejünket fogni és átkozni magunkat. Állítsuk fel a sátrat, nézzük meg, hogy működik-e a gázfőző és a felfújható matrac. És persze az sem árt, ha pontos listát készítünk, mit kell magunkkal vinni.

Nem fogok fázni?

Hiába van esetleg napközben kánikula, estére már könnyedén lehűlhet a levegő, így érdemes a hálóhelyünket is felkészíteni erre. Ne csak hálózsákot vigyünk, hanem pokrócot vagy derékaljat is, ami felfogja a hideget. De akár egy pikniktakaró is jó megoldás, hiszen utána fel is kerekedhetünk egy szabadtéri falatozásra (https://lookbook.arkadbudapest.hu/piknikre-fel/).

Praktikus menü

A menetfelszerelés és a kellékek mellett az is lényeges, hogy megtervezzük, milyen étkezésekkel kell számolni. Néhány alap élelmiszert, például előre bepácolt húsokat, feldarabolt zöldségeket, gyümölcsöket is vihetünk magunkkal, amiket legjobb üvegedényekben szállítani. Így az első vacsorafőzéshez már kéznél is lesz minden.

Tipp: A hűtőtáska az egyik legjobb barátunk lesz kempingezés alatt, hiszen az ételek mellett a kedvenc italainkat is hidegen tartja.

Mosni vagy mosogatni? Van megoldás!

Ne féljünk attól, hogy egy közeli folyóparton kell beáztatni a használt lábasokat, esetleg a koszos pólóinkat. Akár olyan összehajtható tálat is magunkkal vihetünk, amiben az edények és a ruhanemű is könnyedén tisztára mosható. Már csak szivacsról és tisztítószerekről kell gondoskodni, amiket akár utazóflakonokba is tölthetünk, hogy ne foglaljanak sok helyet.

Tipp: Ha nem akarunk tányérokkal, poharakkal, evőeszközökkel bajlódni, akár fából és papírból készült étkészlettel is felszerelkezhetünk.

1. Kilimanjaro together 2 személyes sátor Hervis 12 999 Ft 2. Mamut Nordic SE hálózsák Hervis 17 999 Ft 3. Leaf óriás hűtőtáska Stile Interio 3990 Ft 4. Kétkarikás kemping gázfőző Tchibo 7995 Ft 5. Összehajtható mosogatótál Tchibo 3995 Ft 6. LAPPMEIS derékalj JYSK 1000 Ft 7. FIT FOR FOOD üveg tárolódoboz Butlers 1990 Ft 8. LED-es kempinglámpa Tchibo 3295 Ft 9. Papírtányér Party Point 1590 Ft/8 darab

Kapcsolódó cikkeink