Bambu Productions/Getty Images Egészség edzés egészség egészséges életmód mozgás mozgásforma otthon otthoni testedzés
2020. május 7.

Így alakítsd az otthonod edzőteremmé!

A különböző testedzések és gyakorlatok legtöbbje egyszerűen elvégezhető az otthonod falai között is.

Bármikor nekiállhatsz jógázni, néhány has- és láberősítő feladatot elvégezni, vagy egy kardió edzéssel is megizzaszthatod magad! Szeretnéd még tovább bővíteni a lehetőségek palettáját? Akkor sportolj a környezetedben megtalálható bútorok és háztartási eszközök segítségével!

Súlyok helyett: bármi, amit elég nehéznek találsz

Nem tartasz otthon kézi súlyzókat? Még szerencse, hogy rengeteg alternatívát találhatsz, csak nyitott szemmel kell járnod! Használj töltött vizes palackokat, vagy pakolj tele egy hátizsákot nehezékekkel! A fekvőtámaszozáshoz és a csípőerősítő gyakorlatokhoz a gyerekek segítségét is kérheted, illetve a kanapét vagy az ágyat is használhatod, ha szeretnéd jól átmozgatni a tagjaidat!

Az ágy az igazi jolly joker

Segítségével ugyanis számos különböző erősítő gyakorlatot elvégezhetsz! A hátsó fekvőtámasszal a tricepszet, a delta izom első részét és a mellizmodat is erősítheted. A kitöréseket úgy nehezítheted, hogy az egyik lábadat az ágy tetejére teszed. A fekvőtámaszozás is variálható: mindkét lábad legyen a bútoron, így végezd el a karhajlításokat. Illetve meg is fordíthatod, támaszkodj a kezeddel az ágyra, a lábad legyen a talajon, ereszkedj le, majd told ki magad. Nehezítenél? Próbáld meg egy kézzel!

Elő a seprűvel!

A takarítás is felér egy edzéssel, de ha ennél egy kicsit többet szeretnél sportolni, akkor elő a partvissal, hiszen remekül felhasználható a különböző guggolások és a kitörések kivitelezéséhez is. Ráadásul a torna végére még a lakás is csillogni fog!

Kapcsolódó cikkeink