Egészség diéta éhezés elhatározás fogadalom fogyókúra kitartás menü recept sóvárgás túlsúly újév
2020. január 7.

Hogy idén tényleg lefogyjunk!

„Végre megszabadulok a súlyfeleslegtől!” – nekünk is ezzel a fogadalommal kezdődött az idei évünk? Ha követjük ezeket a praktikát, most sikerülhet valóra váltani!

Az újévi fogadalmak között (https://lookbook.arkadbudapest.hu/valtsuk-valora-az-ujevi-fogadalmat-5-lepesben/) a legtöbbünknél biztosan az szerepelt az első helyen, hogy 2020-ban végre topformába lendülünk. Az elmúlt években ez lehet, hogy csak üres ígérgetés volt önmagunk felé, de most mutatunk néhány szinte észrevétlen trükköt, ami segít abban, hogy elinduljunk a fogyás útján.

Kell az elrettentés!

Ne érezzük kínosan magunkat, ha ezt az egész elhatározást tulajdonképpen az indította el az útjára, hogy az ünnepek alatt készült rólunk egy borzasztó elrettentő fotó, vagy éppen nem jött ránk az egyik kedvenc ruhánk. Kérjük csak el nyugodtan azt a képet, nyomtassuk ki, és tegyük ki például a hűtő ajtajára. Lebegjen előttünk célként, hogy a következő karácsonyra ez már csak egy rossz álom lesz. Vagy tegyük ki egy jól látható helyre azt a bizonyos ruhát, így megvan a motiváció, hogy hamarosan szeretnénk újra beleférni.

Inspiráló keresgélés

Töltsünk ki egy tesztet, hogy mi akadályoz minket a diétázásban (https://lookbook.arkadbudapest.hu/teszt-keszen-allunk-a-dietara/), vagy keressünk egy olyan kvízt, ami megmutatja, milyen fogyókúrás módszer áll hozzánk a legközelebb. Ha tisztában vagyunk azzal, min tudunk a legkönnyebben elbukni, és mi az, ami segíthet, könnyebben vágunk bele a projektbe.

Képes napló

Fotózzunk le minden egyes ételt, ami a nap folyamán a tányérunkra kerül. Na de nem azért, hogy posztoljuk valamilyen közösségi oldalon, hanem azért, hogy lássuk, mennyit is ettünk a nap folyamán. Mert lehet, hogy azt gondoljuk, nem is tüntetünk el sok kalóriát, és ha például le kéne írnunk egy étkezési naplóba, akkor hajlamosak lennénk néhány finomságot „véletlenül” kihagyni, ám így előttünk lesz az elkerülhetetlen igazság. Ebből jobban látjuk azt is, ha esetleg túl nagy adagokat szedünk, vagy nem elég változatos a menü, amit követünk, vagy éppen extrán hizlaló.

Mossuk el a sóvárgást!

Minden étkezés előtt igyunk meg egy nagy pohár vizet, amit ízesíthetünk akár egy kevés citrommal vagy uborkával is. Így biztosan kevesebbet eszünk majd, mert a folyadék kellően eltelít. De az is jó megoldás, ha például ebéd vagy vacsora után egyből fogat mosunk, mert így csillapítjuk az édességek iránti sóvárgásunkat.

Nehéz után könnyű

Ilyenkor a legtöbben hatalmas lelkesedéssel vágnak bele a fogyókúrába, és képesek sokkal kevesebbet enni, mint egyébként. Csakhogy ilyenkor kérlelhetetlenül bekövetkezik, hogy például valamilyen különleges alkalom alatt elcsábulnak, és úgy érzik, tönkre is tették az egész diétát. Ahelyett, hogy ostoroznánk magunkat, esetleg fel is adnánk a fogadalmunkat, inkább próbáljuk ki  a következőt: a csaló napokat kövesse egy-két nap kímélő étrend, ami ne jelentsen egyet azzal, hogy éheztetjük magunkat.

 

 

Kapcsolódó cikkeink
„Végre megszabadulok a súlyfeleslegtől!” – nekünk is ezzel a fogadalommal kezdődött az idei évünk? Ha követjük ezeket a praktikát, most sikerülhet valóra váltani!