Home édes-savanyú főzés gasztro kínai kínai étel konyha pirított recept szezámmag tészta
2019. augusztus 21.

Gasztrotúra a világ körül – Irány Kína!

Nehezen tudunk ellenállni a kínai étteremben kapható klasszikus finomságoknak? Nem is kell! Mutatjuk, hogyan készíthetjük el őket fél óra alatt!

Gasztrotúránk első részében isteni olasz előételekhez csináltuk meg a kedvet (https://lookbook.arkadbudapest.hu/gasztrotura-a-vilag-korul-irany-olaszorszag/), most pedig azt áruljuk el, a kedvenc kínai ételeinket hogyan készíthetjük el expressz módon, a saját konyhánkban.

> Kínai tészta – 20 perc alatt <

Hozzávalók:

  • 20 dkg káposzta
  • 1 sárgarépa
  • ½ vöröshagyma
  • ½ újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 250 gramm spagetti
  • olaj

Elkészítése:

A káposztát és a vöröshagymát vágjuk metéltre, a répát kisebb téglalapokra, az újhagymát vékony karikákra. Wokban hevítsünk olajat, és a felaprított zöldségeket a zúzott fokhagymával együtt pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a kifőtt spagettit, öntözzük meg a szójaszósszal, és sózzuk ízlés szerint.

> Édes-savanyú csirke – 25 perc alatt <

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 6 evőkanál szójaszósz
  • 2 dl ananászlé
  • 25 dkg ananász (lehet konzerv is)
  • 1 kaliforniai paprika
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1,5 evőkanál almaecet
  • 1,5 evőkanál méz
  • 1,5 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • bors

Elkészítése:

Kockázzuk fel a csirkemellet, öntsünk rá 3 evőkanál szójaszószt, adjuk hozzá a fokhagymaport, és sózzuk, borsozzuk. Hevítsük fel az olívaolajat, majd egy serpenyőben pirítsuk meg a húst. Az ananászt kockázzuk fel, a paprikát vágjuk vékony csíkokra. A paradicsompürét, a maradék szójaszószt, almaecetet, mézet, ananászlevet a keményítővel együtt csomómentesre keverjük egy kis tálban. A mártást ráöntjük a megpirított csirkére, és körülbelül 20 percig főzzük. Végül jöhet hozzá az ananász és a paprika, és ezekkel együtt is összerottyantjuk pár perc alatt.

> Szezámmagos, bundás csirke – 30 perc alatt <

Hozzávalók:

  • 1 közepes csirkemell
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál víz
  • 40 dkg ketchup
  • 3 evőkanál méz
  • 5-6 evőkanál szezámmag

Elkészítése:

A keményítőt, a lisztet, tojást, sütőport, vizet összekeverjük egy tálkában, beleforgatjuk a kockákra vágott csirkemellet, majd felforrósított olajban kisütjük. A ketchupból, mézből és a szezámmagból készítünk egy mázat, és ebben megforgatjuk a csirkét.

Extra tipp:

Ha klasszikus kínai falatokra vágyunk, látogassunk el az ÁRKÁD Budapestben a Purple Pandába. Vagy ha más ázsiai jellegű finomságok is érdekelnek, akkor vár minket a padthai wokbar, és hamarosan nyílik a Yolo Bistro az Árkád Food Loftban – Az igazán új ízekre megéri várni! Nyitás szeptember 12-én!

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink