Egészség arc arcradír arctisztítás bőr bőrápolás bőrradír hidratálás hidratáló krém tonik
2019. október 8.

Ez a bőrápolás 4 alapszabálya

Vajon megfelelően gondoskodunk a bőrünkről? Ha ezt a négy lépést mindig betartjuk, akkor egészen biztosan!

Csupán négy alapszabály, egyáltalán nem sok. Mégis sokszor hajlamosak vagyunk kihagyni egy-egy lépést, vagy nem megfelelően ápolni a bőrünket (https://lookbook.arkadbudapest.hu/5-sulyos-szepsegbaki-es-a-megoldasaik/). Éppen ezért érdemes átismételni, melyek is ezek a fázisok, és időt szánni rájuk, hogy valóban tökéletes legyen a külsőnk!

1. alapszabály: Megfelelő tisztítás

Az első és legfontosabb szabály, hogy a bőrünket minden nap meg kell szabadítanunk a szennyeződésektől. Akik nem sminkelnek, hajlamosak legyinteni, hogy nekik nem kell foglalkozni ezzel, hiszen elég, ha megmossák az arcukat. Pedig akkor is szükséges az arctisztítás, ha nem viselünk sminket. Próbáljuk csak ki: a nap végén töröljük át az arcunkat egy kevés micellás vízzel átitatott vattakoronggal! Látni fogjuk, így is lesznek szennyeződések a korongon. Gondoljunk csak a porra, a napközben képződő felesleges zsírra vagy arra, hányszor nyúlunk nem tiszta kézzel a bőrünkhöz. A micellás víz azért is jó választás, mert kíméletes, eltávolítja a legmakacsabb makeupot is, és nem szükséges utána vízzel leöblíteni az arcunkat. De a sminklemosók, arctisztítók mellett használjunk tonikot is, ami szintén segít abban, hogy a bőrünk „fellélegezzen”!

Tisztító micellás víz L’Occitane 6090 Ft
Gentle Tonic Lotion kímélő arctisztító tonik Pupa Milano 1340 Ft

2. alapszabály: Radírozás

A tisztítás akkor lesz teljes, ha hetente legalább egy-két alkalommal átradírozzuk a bőrünket. Ezzel tudjuk eltávolítani az elhalt hámsejteket, így felszínre juttatjuk az új sejteket. Vagyis a bőrünk élettel teli és ragyogó lesz. Az arcunkra bőrtípusunknak megfelelő, kíméletes radírt válasszunk.

Balea arcradír balzsam barna cukorral DM 699 Ft
Arcradír gránátalmamagokkal Marionnaud Green 3550 Ft

3. alapszabály: Hidratálás és védelem

Hiába olvasunk lépten-nyomon arról, mennyire fontos a rendszeres hidratálás, mégis sokan nem tulajdonítanak neki akkora jelentőséget. Pedig a bőrünk a különböző külső hatások, mint például az időjárás (hideg, erős szél) vagy a száraz levegő miatt rengeteget veszíthet a nedvességtartalmából. Emiatt idő előtt is kialakulhatnak a ráncok, vagy az arcunk fakóvá, élettelenné válik. Éppen ezért, reggel és este is használjunk megfelelő hidratálót. Emellett az UV-védelemre is figyelni kell (https://lookbook.arkadbudapest.hu/igy-talald-meg-a-tokeletes-napvedot/), és igen, még ősszel és télen is! Hiába hisszük azt, hogy ez a mostani, tompa fény már nem árthat: válasszunk olyan krémet, ami fényvédőt is tartalmaz.

Hidratáló arckrém kókuszvízzel Douglas Naturals 6990 Ft
Hydra Végétal hidratáló arckrém 20-as fényvédővel Yves Rocher 4490 Ft

4. alapszabály: Extra táplálás

A sima hidratáló mellett a bőrünknek különleges kényeztetésre is szüksége van. Így hetente legalább két-három alkalommal alkalmazzunk valamilyen mélyen ható pakolást vagy maszkot. Utóbbiak közül a szövetek például különösen hatékonyak. De jöhetnek az elixírek és a szérumok is, amelyek hatóanyagokban nagyon gazdagok. Ezeket önmagukban vagy a megszokott krémünkhöz adagolva is használhatjuk.

Regeneráló szövetmaszk mézzel és avokádókivonattal DM 299 Ft
Intenzíven revitalizáló szérumolaj The Body Shop 15 990 Ft

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink