Divat arcápolás baki bőrápolás hiba radírozás smink sminklemosás szépség
2019. augusztus 20.

5 súlyos szépségbaki – és a megoldásaik

Sokszor azt hisszük, mindent megteszünk a tökéletes külsőért, csakhogy lehet, hogy valamit mégis rosszul csinálunk vagy elfelejtünk.

1. baki: Nem jól mossuk le a szemsminket

Mindig a legtartósabb spirált és szemhéjpúdert választjuk? Szuper! De amikor le kell mosni, akkor átkozódunk, mert alig akar lejönni, ezért durván dörzsöljük a vattakoronggal? Nem szuper! Ugyanis így a festékkel együtt a saját pilláink is lejönnek vagy töredezetté válnak, na és a szemhéjunk is előbb kezd ráncosodni, mert ezzel óhatatlanul megnyújtjuk a bőrt.

Megoldás:

Tegyünk egy kevés lemosót a vattakorongra, finoman nyomjuk a szemhéjunkra, tartsuk ott néhány másodpercig, hogy a festék elkezdjen feloldódni. Ezek után pedig dörzsölés helyett inkább simító mozdulatokkal, lefelé haladó irányban kezdjük el törölni a sminket. Még hatásosabb a módszer, ha speciális szemfestéklemosót vagy kétfázisú sminklemosót vetünk be, ami még a legmakacsabb make-upot is eltávolítja.

Kétfázisú sminklemosó – L’Occitane 6090 Ft

2. baki: Kihagyjuk a hidratálót

„Ó, a sminkbázisom vagy az alapozóm úgyis hidratáló hatású” – legyintünk sokszor, és ezzel a mozdulattal a helyére is pakoljuk az arckrémünket. Pedig az arcápolási rutinból ez kihagyhatatlan lépés, és igenis komolyan kell vennünk, ha megfelelően szeretnénk óvni a bőrünket.

Megoldás:

Csak a megfelelő sorrendre kell odafigyelnünk: elsőként jön az arctonik, utána a hidratáló vagy más ápolószérumok, majd a sminkbázis és legvégül az alapozó. Higgyük el, ennyi termék még nem nehezíti el az arcbőrünket.

Hydra Végétal hidratáló arckrém 20-as fényvédővel – Yves Rocher 4490 Ft

3. baki: Nem vesszük komolyan az éjszakai arcápolást

Esténként csak lemossuk a sminket és gyorsan lefürdünk arra hivatkozva, hogy már túl fáradtak vagyunk ahhoz, hogy bármilyen más bőrápolási procedúrát bevessünk? Pedig pont ilyenkor tehetnénk a legtöbbet a szépségünkért!

Megoldás:

Hogy miért az este a legideálisabb időszak a bőrápolásra? A sejtek éjszaka, alvás közben tudnak a legjobban regenerálódni, újratermelődni, a hatóanyagok pedig könnyebben jutnak a mélyebb rétegekbe. Vagyis érdemes használni speciális éjszakai krémeket, maszkokat és szérumokat, hogy a tökéletes bőr ne csak álom legyen.

Erborian Sleeping BB maszk – Marionnaud 4990 Ft

4. baki: Túl durvák vagyunk

Szinte nekiesünk az arcunknak a szappannal vagy a különböző tisztítókkal, amikor mosakszunk, a törölközővel erősen dörgöljük a bőrünket, és a radíroknál imádjuk, amikor durvább szemcséjű, mert ilyenkor érezzük, hogy valóban hatásos? Pedig ezekkel többet ártunk a szépségünknek, mint amennyit használunk. Gyorsabban megereszkedhet a bőrünk, megbonthatjuk a természetes olajrétegét, de akár még a sejtekben is kárt okozhatunk.

Megoldás:

Arctisztításkor legyünk kíméletesek, finom mozdulatokkal dolgozzunk, a törölközővel csak óvatosan itassuk fel a vizet, a radírokból pedig inkább a finom szemcséjű változatokat használjuk – különösen, ha az arcunkról van szó.

Gyengéd bőrhámlasztó arcradír – Douglas Essential 2990 Ft

5. baki: Nem ügyelünk a szennyeződésekre

Egy alkalommal próbáljuk megfigyelni magunkat, hogy egy nap hány alkalommal nyúlunk a kezünkkel az arcunkhoz. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi szennyeződés kerülhet ránk a klaviatúráról vagy az egérről. Pedig nem csinálunk mást, csak dolgoztunk a számítógépnél. Arról pedig ne is beszéljünk, hányszor nyomjuk szorosan a bőrünkhöz a mobilunkat. Pedig így könnyebben eltömődhetnek a pórusaink, apró pattanások, kiütések alakulhatnak ki, rosszabb esetben pedig akár irritációt is okozhat.

Megoldás:

Akár napközben is ütögessük át óvatosan az arcunkat egy arctisztító kendővel. Ne féljünk, ettől még nem jön le a sminkünk! Ezzel a kendővel nyugodtan áttörölhetjük a kezünket is, sőt, a mobilunk kijelzőjét is.

Balea 5in1 arctisztító kendő grépfrútillattal – DM 399 Ft

 

 

Kapcsolódó cikkeink