The Body Shop Home dekor dekoráció környezetvédelem recycle újrahasznosítás
2019. május 7.

DIY: Készítsünk dekort üres kozmetikumokból

Ki ne őrizgetne kiürült tégelyeket, flakonokat, hiszen olyan szépek, hogy vétek lenne kidobni őket? Van egy jó hírünk: többé nem is kell!

Ha már úgyis egyre tudatosabban vásárolunk, és igyekszünk odafigyelni a környezetünkre, ahogy erről egy korábbi cikkünkben is szó volt (https://lookbook.arkadbudapest.hu/igy-termelj-kevesebb-szemetet/), akkor itt az ideje, hogy ne csak a konyhai hulladékokat hasznosítsuk újra. A különböző kozmetikumokat a legtöbbször olyan szép csomagolásba rejtik, hogy szívesen gyönyörködünk bennük és hiába használtuk el a bennük rejlő krémeket, pakolásokat, fáj a szívünk, ha arra gondolunk, hogy a kukában kell landolniuk. Nem is kell így lennie, hiszen csodás dekorációkat vagy akár ékszert is varázsolhatunk belőlük!

Növényeink ékszerei

Ezentúl a kedvenc tégelyünk nem a fürdőszobapolcon fog díszelegni, hanem az ablakpárkányon! Ne költsünk cserepekre, kaspókra, hanem a kisebb növényeket ültessük ezekbe. Egy cuki Aloe vera, kaktusz vagy valamilyen pozsgás csodásan fogja érezni magát benne.

The Body Shop

Fényűző mécsestartó

Ha egyébként is szeretjük a kézzel készített tárgyakat, akkor ezt a szépséget imádni fogjuk: vágjuk le 25 műanyag kanál végét, fújjuk le arannyal, majd ragasztópisztoly segítségével ragasztózzuk körbe a tégelyünket úgy, hogy végül egy lótuszvirágot formázzon.

The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop

Flakonból fülbevaló

Nemcsak a tégelyeket lehet átalakítani, hanem a flakonokat is. Vágjunk ki belőle olyan formákat, amelyek különböző méretű madártollakat mintáznak, a szélüket be is vagdoshatjuk. Valamelyiket hagyjuk meg eredeti színében, de legyen, amit befestünk, például arannyal. Egy régi akasztós fülbevalónkra fűzzük fel a tollakat, és már kész is.

The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop

Öltöztessük díszbe

Dobjuk fel még jobban a tégelyünket például matricák vagy fóliák segítségével. Egy ilyen bájos, virágos darabból tökéletes tartó válhat, amiben őrizhetünk ékszert, aprót vagy más apróságot.

The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop
The Body Shop

 

Kapcsolódó cikkeink