Home asztal íróasztal iroda lakberendezés lámpa munkahely növény papír rendező rendszerezés
2019. október 15.

A feng shui tudja, hogy megy jobban a munka!

Szeretnénk sikereket elérni a munkában, és jobban teljesíteni? Néhány ősi lakberendezési trükk is segíthet!

Nemcsak a szerelmi életünket tudjuk felpezsdíteni a feng shui segítségével (https://lookbook.arkadbudapest.hu/szerelmi-turbo-feng-shui-modra/), hanem akár a karrierünknek is új lendületet adhatunk. Csupán néhány dolgot kell átrendeznünk az íróasztalunkon, vagy beszereznünk pár apró kiegészítőt ahhoz, hogy jobban koncentráljunk a munkában, és sikeresek legyünk.

Inspirálódjunk!

A feng shui szerint a különböző fotóknak és festményeknek nagy szerepük van abban, hogy harmonikus környezetet alakítsunk ki. Tegyünk például egy szép keretbe néhány kedves fotót a szeretteinkről vagy valami vicces képet a barátainkkal közös buliról. De ugyanúgy jó lehet, ha például inspiráló alkotásokat aggatunk ki. De kerüljük az olyanokat, amelyek meredek hegyeket, óriás hidakat vagy hatalmas vízeséseket ábrázolnak, mert ezek a leküzdhetetlen akadályokat vagy éppen a mindent elárasztó problémákat szimbolizálják. Bevethetünk inspiráló idézeteket, amiket akár egy falitáblára is felírhatunk, hogy egyfajta célkitűzésként lebegjenek előttünk.

Mágneses falitábla, Tchibo 7995 Ft
VALTER képkeret, JYSK 1690 Ft

Színek ereje

Elsőre azt gondolnánk, hogy a feng shui azt ajánlja, inkább világosabb berendezést válasszunk az irodába, pedig épp ellenkezőleg: inkább a sötét bútorokat, kiegészítőket javasolja. Méghozzá azért, mert ezek a jang jelleget képviselik, vagyis gyorsítják az energiákat és meghozzák a munkakedvet. Míg a világos, jin jellegű tárgyak ellenkező módon hatnak, és inkább lassabb tempóra sarkallnak. Utóbbiakat olyan helyeken használjuk, ahol nyugalomra van szükségünk a feladataink elvégzéséhez.

Rend a lelke…

Ha káosz van az asztalunkon, akkor az a munkánkat is hátráltathatja. A feng shui azt javasolja, hogy tegyünk rendet, és szabaduljunk meg mindentől, ami elterelheti a figyelmünket. Egy szép iratrendező, írószer- vagy kütyütartó nem csak praktikus darab, jól mutat az asztalunkon is. Az se baj, ha napközben keletkezik egy kisebb kupi, jó levezetés, amikor a munka végeztével szépen elpakolunk mindent a helyére. Mert ezzel a napi feladatokat is lezárjuk, mielőtt hazaindulunk.

Rendszereződoboz fiókkal, Tchibo 7495 Ft
Iratrendező, KES papír 1348 Ft

A zöld erő

A növényeknek is nagy szerepük van az irodában, hiszen a feng shui szerint, ahogy növekednek és erősödnek, úgy lesz a munkánk is egyre stabilabb. Fontos, hogy csakis élő, egészséges példányok legyenek a környezetünkben, és azok ráadásul páratlan számúak legyenek. A könnyezőpálmát, vagyis filodendront pénzvirágnak is nevezik, de jó ötlet még a szobapáfrány és a hegyi pálma is.

Kell a fény!

A természetes fény a legjobb, de ha nincs lehetőségünk arra, hogy ablakos rész mellett üljünk, akkor figyeljünk a megfelelő világításra. Nem elég, ha például csak a mennyezeti lámpa ég egy esős, borús munkanapon, használjunk pluszban egy jól beállítható asztali lámpát is. Így az energiáink nem arra mennek el, hogy megfelelően lássuk a monitorunkat vagy a jegyzeteinket.

PATRIK asztali lámpa, JYSK 7990 Ft
Asztali LED-lámpa érintéskapcsolóval, Stile Interio 11 990 Ft

 

 

Kapcsolódó cikkeink