Home dekor feng shui lakberendezés párkapcsolat
2019. február 15.

Szerelmi turbó, feng shui módra

Szeretnénk közelebb kerülni kedvesünkhöz? Akár néhány ősi, feng shui tipp is segíthet abban, hogy (még nagyobb) lángra lobbanjon a szerelem.

Kutassuk fel a szerelem sarkot!

A feng shuiban jártasak jól tudják: létezik egy úgynevezett bágua-térkép, ami különböző részekre osztja fel a lakást, illetve amit az otthonunk alaprajzával kell összevetni. De ha nem szeretnénk elmélyedni a részletekben, akkor van egy könnyebb módszer is: álljunk a bejárati ajtóhoz, és ettől a ponttól vett legtávolabbi, jobboldali rész lesz a szerelem sarok, vagyis a szerelem és a párkapcsolat területe.

Az első és legfontosabb lépés, hogy ezen a területen rendet tegyünk. Alaposan kitakarítsunk, és eltüntessünk minden olyan dolgot, ami negatív érzéseket kelt bennünk, vagy múltbéli rossz emlékek köthetőek hozzá. Ha az otthonunk adottságai megengedik, akkor ezen a részen alakítsunk ki egy nyugodt, kellemes környezetet, ami pozitív energiákat áraszt.

Csínján a színekkel!

Ha a szerelemre gondolunk, akkor egész biztosan a piros és a rózsaszín ugrik be róla elsőként. Való igaz, hogy a feng shui szerint is a vörös mint tűz elem a szenvedély színe, ám nem szabad túlzásba vinni. A párkapcsolat területe a föld elemmel harmonizál, így kellemes, melengető földszínekkel tudjuk erősíteni a vonzalmat és az érzelmeket. A legjobb, ha például a hálóban bézs, homok árnyalatok uralkodnak, amibe belecsempészünk némi pirosat vagy rózsaszínt.

Mozaik mécses, Butlers 4990 Ft
Pamut pléd, JYSK 6990 Ft

Csábítsunk anyagokkal!

A kapcsolat területén olyan anyagokat használjunk, amelyek szinte bújásra, ölelésre késztetnek, és melegséget sugároznak. Jöhetnek a pihe-puha takarók, selymes bársonyok és finom textilek, például a vászon vagy a len. Kiegészítők közül pedig jó választás a porcelán és a kerámia is. A különböző kristályok, különösen a rózsakvarc, amit a szerelem kövének is hívnak, segítik a pozitív energiák áramlását.

Pamut párna, Stile Interio 16 990 Ft
Kerámia szobor, JYSK 1990 Ft

Erősítsünk dekorral!

Párban élünk – ez lebegjen a szemünk előtt, amikor különböző kiegészítőket választunk a szerelem sarokba. Vagyis minden dekorációs tárgyból kettőt helyezzünk el ezen a részen. Például gyertyatartóból, mécsesből, szoborból, vázából is kettő legyen. Ha közös fotót teszünk ki, akkor ne egy beállított képet válasszunk, hanem olyat, amin egy igazán önfeledt pillanat van megörökítve. Legyen a dekoráció egy delfinpár, ami a legmagasabb rezgésszámú szeretet megtestesítője, és erősíti az összetartozást, vagy pillangópár, ami a hosszú házasság jelképe.

Kerámia vázaszett, Stile Interio 1990 Ft
Duplafotós képkeret, Butlers 4490 Ft

Vonzzuk be virággal!

Ha virágot helyezünk el ezen a részen, ügyeljünk rá, hogy mindig friss és egészséges legyen, felejtsük el a mű változatokat. A bazsarózsa a legjobb választás, mert ez a szerelem jelképe. De a liliom, szegfűfélék, hibiszkusz, ciklámen és ibolya is tökéletesek, hiszen pozitív energiát hordoznak, és bevonzzák a harmóniát a kapcsolatunkba. Na és a dekortárgyakhoz hasonlóan ezek is kettesével legyenek a vázában vagy cserépben. Ha csak isteni virágos illatra vágyunk, akkor voksoljunk ylang-ylangos gyertyára vagy párologtató olajra, mivel a szerelem virágának is nevezik, így ezzel fokozni tudjuk a szenvedélyt.

Illatos olaj üvegben, JYSK 1500 Ft
Kapcsolódó cikkeink