Home bőr borozás fehérbor gyertyafény ital kuckózás ősz pár romantika rozé szerelem szőlő vacsora vörösbor
2019. szeptember 30.

5 tuti bor esti romantikázáshoz

Olyan italt keresünk, amivel igazán emlékezetessé és meghitté tehetünk egy őszi estét, amit a párunkkal töltünk? Adunk néhány tippet!

GILVESY Bohém Cuvée 2018

Bortársaság, Polci ár: 2090 Ft

Olyan borra vágyunk, ami felidézi bennünk az elmúlt nyár legszebb pillanatait? Akkor válasszuk ezt a citrusos, virágos ízvilágú fehérbort, ami egyszerre karakteres, mégis nagyon könnyed. A Szent György-hegyi pince ikonikus birtokbora, 2018-ból. Stabil rajnai alapon négy fajta házasításával, organikus művelésből, vulkanikus talajról, finom feldolgozással, precíz erjesztéssel készült.

SANTA DIGNA Cabernet Sauvignon Rosé 2019

Bortársaság, Polci ár: 3400 Ft

Ha rozé pártiak vagyunk, nyissunk fel egy üveggel ebből a borból, ami a spanyol Torres család chilei birtokáról érkezett. Már a nedű látványában érdemes elmerülni, hiszen ez az élénk színű rubinárnyalat igencsak megkapó. Az erőteljes árnyalat annak köszönhető, hogy rengeteg bogyós gyümölcsöt tartalmaz, ezért a hölgyek egyik nagy kedvence lesz.

BOTT FRIGYES Rosé 2018

Bortársaság, Polci ár: 7200 Ft

Just enjoy – hirdeti a címkéje, és valóban nincs is más dolgunk, mint élvezni ezt a rozét. Sokféle illat és vibráló savak jellemzik, igazán szomjoltó és gördülékeny. Vagyis tökéletes egy egész estés beszélgetéshez és nevetgéléshez.

WENINGER Cabernet Sauvignon-Merlot 2016

Bortársaság, Polci ár: 3090 Ft

Egy igazi filmbéli gyertyafényes vacsorával készülünk a párunknak? Ez a vörösbor tökéletes kiegészítője lehet egy meghitt estének, mivel gazdag illatával, a fekete gyümölcsök aromájával könnyen levesz minket a lábunkról. A Fertő tó mellől, csillámpalás, agyagos területekről származik, így sűrű és karakteres az ízvilága.

PANNONHALMI Hemina Vörös 2018

Bortársaság, Polci ár: 3750 Ft

Ebben az időben nincs is jobb, mint bekuckózni a kanapéra egy pihe-puha takaróval, és összebújni a párunkkal (https://lookbook.arkadbudapest.hu/5-tipp-hogy-jobban-viseljuk-az-oszies-idot/. Egy semmittevős vagy akár filmnézős estéhez pedig jól illik egy igazán gazdag aromájú bordói, ami segít a tökéletes ellazulásban.

 

 

Kapcsolódó cikkeink