Psziché bőr borkóstoló család dekoráció hangulat kiállítás kirándulás kultúra meghitt ősz program természet tipp
2019. szeptember 25.

5 tipp, hogy jobban viseljük az őszies időt

Ha hajlamosak vagyunk azon keseregni, hogy véget ért a nyár és ezzel együtt a jó idő, akkor ideje nézőpontot váltanunk!

Ilyenkor még próbálunk feltöltődni a nap melengető sugaraival (https://lookbook.arkadbudapest.hu/hasznaljuk-ki-a-jo-idot/), miközben arra gondolunk, hogy több hónapnyi kellemetlen, hideg idő vár ránk. Pedig az ősz az egyik leggyönyörűbb évszak. Itt az ideje, hogy felfedezzük a benne rejlő rengeteg lehetőséget!

1. tipp: Kezdődnek a borkóstolók

Egy könnyed, nyári borfesztivál élményével nehéz versenyre kelni: mikor a vízparton üldögélve kortyoljuk a kedvenc rozénkat, és élvezzük a napsütést. De a bor igazi szezonja ősszel jön el, és a szeptembertől kezdődő boros programoknak is különleges hangulatuk van. Gondoljunk csak bele, milyen kellemes érzés egy korai naplementében elmerengeni egy pohár vörösbor mellett. Ha szerencsések vagyunk, még sokáig kifoghatunk olyan napokat, amelyeken sálba burkolózva kiülhetünk borozás közben egy padra sütkérezni. Ráadásul a szüreti fesztiválok között is bőséggel válogathatunk.

2. tipp: Vár a természet

Nincs is szebb látvány a bronzba és aranyba öltözött erdő látványánál, és kellemesebb hang a sárguló falevelek kedves zizegésénél. Használjuk ki ezt a gyönyörű időszakot, és látogassunk el minél több kirándulóhelyre családunkkal együtt. (https://lookbook.arkadbudapest.hu/kiranduljunk-a-kozelben-gyerekekkel/). Gyűjtsünk gesztenyét, makkot vagy leveleket, és készítsünk belőlük kreatív műalkotásokat a gyerekekkel!

3. tipp: Végre kuckózhatunk!

Nyáron folyton lelkiismeret-furdalásunk volt az otthonülős esték miatt, mert nem használtuk ki a jó időt és lemaradtunk a szabadtéri programokról?
Gondoljunk arra, hogy ősszel nyugodt szívvel bekuckózhatunk a kanapén, olvasgathatunk, filmezhetünk, vagy egyszerűen átadhatjuk magunkat az édes semmittevésnek.

4. tipp: Jöhet a kultúra

A nyári melegben nem igazán szeretünk kiállításra járni, hiszen sokkal izgalmasabb programok csábítanak minket a szabadba. A hűvösebb idő beköszöntével azonban könnyebb szívvel töltjük a napokat egy-egy különleges hangulatú múzeumban, izgalmas kiállítások végignézésével. Az ősszel újrainduló színházi szezon is új élményeket tartogat, érdemes keresgélni a bemutatók közt, biztosan akad kedvünkre való darab vagy szereposztás.

5. tipp: Dekoráljunk kedvünkre

Az előző hónapokban is biztosan szívesen díszítgettük lakásunkat, de az ősz az igazi otthonátalakítás időszaka. Kész gyertyák, kopogtatók vagy asztaldíszek mellett rengeteg kiegészítővel feldobhatjuk lakhelyünket. Sőt, lehetőségünk van arra is, hogy egy nyugodt délutánon akár mi magunk készítsük el otthonunk legújabb díszét (https://lookbook.arkadbudapest.hu/diy-szonyegbol-uloparna/).

 

Kapcsolódó cikkeink