Nyitókép: Butlers Home balkon cserép erkély föld kertészkedés tavasz terasz ültetés virág
2019. április 25.

Ültetősuli kétbalkezeseknek

Eldöntöttük, hogy igazi oázist varázsolunk otthonra? Adunk néhány tippet, hogy sokáig gyönyörködhessünk a látványban!

1. lépés: Ha profin állunk hozzá a virágültetéshez, akkor az első legfontosabb teendőnk, hogy feltérképezzük, milyen körülmények várják az új kedvenceinket a kiválasztott helyen. Legyen szó akár a lakás belsejéről, akár erkélyről, teraszról vagy kertről, fontos, hogy tudjuk, mennyire napos vagy árnyékos, illetve szélvédett-e a rész. Ezek alapján válasszuk ki a növényt, hogy biztosan jól érezze magát nálunk. Bátran kérjük ki szakértő tanácsát is a kertészetben!

2. lépés: Ha már megvan, milyen virágot szerzünk be, ehhez találjuk meg a tökéletes balkonládát, cserepet vagy kaspót. Ne csak arra figyeljünk, hogy például színben passzoljon az otthonunkhoz, hanem arra is, hogy a növénynek legyen elég helye benne. Hiszen idővel nőni és terebélyesedni fog, így ez pláne akkor fontos, ha egy helyre több virágot is ültetnénk. Ebben az esetben legalább 20 centi távolságot hagyjunk két tő között.

Kép: Butlers

3. lépés: Általános virágföldből lehetőleg jó minőségűt válasszunk, ami gazdag tápanyagokban. A tartó aljába tegyünk egy keveset belőle, majd helyezzük el benne a virágokat. Azokat előtte szedjük ki a műanyag dobozából vagy cserepéből, de úgy, hogy a föld maradjon rajta a gyökereken. Végül töltsük fel az egész tartót virágfölddel. Nyomkodjuk meg a növények tövét, végül öntözzük meg alaposan.

Kép: Butlers

4. lépés: Tavaszias időben elég, ha egyszer locsoljuk meg a virágokat, de nagy melegben reggel és este is kapjanak elegendő vizet.

5. lépés: Ültetés után körülbelül 6-7 hétig nincs szükség arra, hogy tápoldatozzuk a növényt, utána viszont hetente egyszer érdemes tuningolni az öntözővizét.

Ennyi gondoskodás után biztosak lehetünk benne, hogy a virágok hosszú távú albérlőink lesznek!

ZINC mini öntözőkanna, Butlers 2490 Ft

 

BILLE kaspó, JYSK 550 Ft/darab

 

Kapcsolódó cikkeink