Psziché ajándék konfliktus párkapcsolat pláza shopping vásárlás vita
2019. május 8.

Túlélési tippek shoppingoláshoz – ha párban megyünk

Szeretnénk, ha akkor is zökkenőmentes lenne a közös plázázás, amikor a kedvesünkkel vagyunk? Ezek a praktikák segíthetnek!

Együtt vagy külön? – ez itt a kérdés! Néha egyedül sem könnyű megbirkózni a shoppingolás nehézségeivel (https://lookbook.arkadbudapest.hu/tulelesi-tippek-shoppingolashoz/), de a kihívások pláne megsokszorozódnak, amikor a párunkkal vágunk neki, hiszen egy beszerző körút akár vitákat is generálhat.

Az idő a kulcskérdés

Egy felmérés szerint a férfiak a vásárlás 26. percében veszítik el az érdeklődésüket, míg a nők csupán 2 óra után. Vagyis a legnagyobb gondot az okozza, hogy mi még csak akkor melegszünk bele a nézelődésbe, amikor a kedvesünk már kifelé tartana a plázából.

Megoldás:

Már a vásárlás előtt adjunk meg egy keretet, ami mindkettőnk számára kompromisszumot jelent. Például a 60-70 perc még egy igazán türelmetlen férfi számára is elviselhető lehet. Főleg akkor, ha tudja, mikor kocogtathatja meg az óráját, hogy lejárt az időnk.

Jöhet az ebédszünet!

Ha egy férfi éhes, akkor ne is várjuk el tőle, hogy tovább koncentráljon, amikor már a tizedik pár halvány rózsaszín magas sarkút próbálgatjuk.

Megoldás:

Iktassunk be egy fél órát, amikor beülünk valahova kávézni, bekapunk egy szendvicset, vagy akár rendesen megebédelünk valahol. Teli hassal biztosan lelkesebb lesz, ha még hátravan néhány üzlet.

Csak célirányosan!

Akkor is fontos, hogy készítsünk haditervet, amikor egyedül indulunk beszerzőkörútra. Ez pedig hatványozottan igaz, amikor a párunk is velünk van. Ugyanis a férfiak többsége pont azért borul ki a vásárlás alatt, mert elege lesz a céltalan nézelődésből. Például amikor csak a kirakatokat nézegetjük, és be sem megyünk végül, vagy ha valahova többször is betérünk.

Megoldás:

Írjuk össze, hogy pontosan mit szeretnénk venni, de még jobb, ha már előtte felmérjük az üzletek honlapján a kínálatot. A kedvesünket már az a tudat is megnyugtatja, ha annyit mondunk neki, hogy összesen öt üzletet vettünk célba.

Adjunk feladatot!

Az erősebbik nem tagjai gyakran azért sem érzik jól magukat az üzletekben, mert céltalanul lófrálnak, és folyamatosan csak ránk várnak. Nem csoda, hogy hamar elfáradnak, és inkább haza akarnak menni.

Megoldás:

Mivel már tudjuk, mit keresünk, áruljuk el neki is. Így, ha ő fedezi fel az üzletben, máris úgy érzi, hasznosabban töltötte az idejét.

Értékeljük a másikat!

„Szerintem jól áll neked ez a blúz!”, „Talán inkább másik nadrág jobb lenne!” – sokszor, amikor kipördülünk a próbafülkéből, és a párunk elmondja a véleményét, oda se figyelünk rá. Vagy, ami még rosszabb, megsértődünk, ha kritikát kapunk.

Megoldás:

Próbáljuk meg értékelni, hogy nem intézi el azzal az egészet, hogy „Nekem mindenben tetszel!” vagy „Teljesen mindegy!”. Figyeljünk oda arra, neki miben tetszünk igazán, és mi az, amit nem szeret rajtunk. Ha pedig már elcipeltük magunkkal shoppingolni, akkor kedveskedjünk neki is valamilyen aprósággal. Legyen az akár egy zokni vagy egy desszert a kedvenc kávézójában.

Kapcsolódó cikkeink