Psziché bevásárlólista gyerek haditerv hiszti shopping túlélés vásárlás
2019. június 7.

Túlélési tippek shoppingoláshoz – gyerekekkel

Sokszor még egyedül sem egyszerű a plázázás, ám ha a kicsikkel együtt megyünk, akkor a kihívások garantáltan megsokszorozódnak!

Amikor csak magunk vagyunk, akkor is nehézségekbe ütközhetünk egy-egy beszerző körút alatt. Pláne nem egyszerű a dolog, ha a párunk is velünk tart (https://lookbook.arkadbudapest.hu/tulelesi-tippek-shoppingolashoz-ha-parban-megyunk/). De amikor még a gyerekeket is vinnünk kell magunkkal, akkor nem árt figyelembe venni néhány praktikus tanácsot.

Tökéletes időzítés

Ha a kicsiket pont akkor vinnénk magunkkal shoppingtúrára, amikor a legaktívabbak, akkor garantált, hogy a második cipőboltnál nem jutunk tovább, mert semmivel sem tudjuk majd lekötni őket.

Megoldás:

Próbáljuk belőni, mikor a legnyugisabbak. Például a gyerkőcök többsége reggel viseli legjobban ezt a fajta nyüzsgést, és talán ilyenkor még a bevásárlóközpont is kevésbé zsúfolt. De akár ebéd után is jó lehet, amikor a finomság miatt tele a pocakjuk. Az a legjobb, ha még babakocsival járunk, mert akár el is tudnak szenderedni ilyenkor.

Autókázzunk!

Még akár egy felnőttnek is kihívás lehet bejárni egy nagy plázát, nemhogy egy gyereknek. Azt pedig minden szülő jól tudja, hogy valóságos rémálom tud lenni, amikor úgy kell nógatni a kicsiket, hogy tartsák a tempót, vagy éppen a megannyi csomagunk mellett még ölbe is kell vennünk őket.

Megoldás:

Ebben az esetben is jobb a helyzet, ha még babakocsizós korban vannak. De ha esetleg már nagyobbak, akkor is van szuper tippünk. Például az ÁRKÁD Budapestben is vannak olyan gurulós kocsik, amik egy kisautóra emlékeztetnek. Ez a piciknek szuper élmény, hiszen úgy érezhetik magukat, mintha egy versenypályán száguldoznának, ráadásul a csomagjainkat is bele tudjuk pakolni a vagány kocsiba.

Csak célirányosan!

Akkor is érdemes haditervet készítenünk, amikor egyedül indulunk beszerző körútra, hiszen anélkül garantáltan elveszünk az üzletek kínálatában. Ám amikor a csemeténk is velünk tart, ez hatványozottan igaz.

Megoldás:

Míg a férfiak a vásárlás 26. percében veszítik el az érdeklődésüket, ez a kicsik esetében még kevesebb idő lehet. Vagyis tényleg célirányosan kell haladnunk, és maximum egy fontos dolog lehet a kívánságlistánkon.

Legyen negyedóra móka

Ha a gyerekek elunják magukat a plázában, akkor elkezdenek nyűgösekké válni, vagy ami még rosszabb, meg is makacsolhatják magukat, hogy egy tapodtat sem mennek tovább.

Megoldás:

Amikor látjuk rajtuk, hogy kezdenek csüggedni, találjunk olyan szórakozást, ami őket is feltölti. Például térjünk be a könyvesboltba, kutassuk fel a kedvenc meséjüket, és pihenjünk meg velük picit. Vagy nézzünk körül a játékboltban, és hagyjuk, hogy most ők nézelődjenek.

Hiszti ellen

Persze az is előfordulhat, ha bemegyünk a játékboltba, elindul a könyörgés, hogy vegyünk meg nekik valamit, ami hisztibe (https://lookbook.arkadbudapest.hu/hisztiteszt/) is fordulhat. De akár amiatt is kiborulhatnak, hogy egyáltalán nem tetszik nekik ez a program.

Megoldás:

Mielőtt nekiindulnánk a shoppingolásnak, beszéljük meg a gyerekekkel, hogy mi lesz a menetrend. Például, amikor még az autóban ülünk velük a parkolóban. Mondjuk el, hogy nagyjából mennyi időt szeretnénk ott tölteni, mit szeretnénk venni. Így egyúttal azt is beszéljük meg, hogy nem veszünk feleslegesen játékot, édességet vagy más kincset, és nem fogadunk el semmilyen hisztit. Ha ennek ellenére kiborul náluk a bili, az a legfontosabb, hogy ne törődjünk mások rosszalló tekintetével. Próbáljunk nyugodtak maradni, és újra tisztázni a csemetéinkkel, hogy mit beszéltünk meg.

Tipp:

Kell a dicsőség!

A kis hősöket illik megjutalmazni, ha ügyesen túléltek egy olyan nagy kalandot, mint a shoppingolás. Ígérjük meg nekik, hogy választhatnak valami apróságot, vagy éppen egy desszert is lehet kellő elismerés. Ha pedig tudják, hogy egy finomság vagy egy játékfigura várhat rájuk, legközelebb is szívesen velünk tartanak.

Kapcsolódó cikkeink