Home desszert egészség étel spárga szezon tavasz
2019. április 3.

Spárgázzunk éjjel-nappal!

Végre itt a spárgaszezon! Az igazi rajongók tudják, hogy képtelenség betelni vele, éppen ezért minden napszakra adunk egy isteni receptet.

Kiadós reggeli

> Baconbe tekert spárga tojással <

Hozzávalók:

  • 1 csokor spárga
  • 1 csomag bacon
  • 2-3 tojás
  • olívaolaj

Elkészítése:

A spárgát megtisztítjuk, egyenként baconbe tekerjük, majd kevés olívaolajon ropogósra sütjük. Ha kellően puha a spárga is, akkor a tojásokat óvatosan ráütjük, sózzuk, borsozzuk.

Könnyű ebéd

> Spárgás-narancsos saláta <

Hozzávalók:

  • 4 narancs
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 csésze spárga
  • 1 csésze rukkola
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom kifacsart leve
  • ½ evőkanál mustár
  • bors
  • néhány szem dió

Elkészítése:

Tisztítsuk meg a spárgát, főzzük puhára, a narancsokat hámozzuk meg, hogy ne legyen rajtuk a fehér héj sem, kisebb darabokra szeleteljük, a lila hagymát feldaraboljuk. Egy tányérra rátesszük a spárgát, ráhalmozzuk a rukkolát, a hagymát és a narancsot. Az olajból, citromléből, mustárból és a fűszerekből öntetet készítünk, ezzel locsoljuk meg a salátát, végül néhány szem dióval tálaljuk.

Ízorgia vacsorára

> Spárgás-lazacos penne <

Hozzávalók:

  • 1 csomag teljes kiőrlésű tészta
  • 1 csokor spárga
  • 1 kisebb szelet lazacfilé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 deci tejszín
  • 3 deka vaj
  • ½ citrom kifacsart leve

Elkészítése:

A spárgát megtisztítjuk, és kevés vajon lassan megpároljuk. Sózzuk, meglocsoljuk citromlével és felöntjük tejszínnel. Mellé tesszük a kisebb kockákra szeletelt lazacot és az apróra vágott petrezselymet. Körülbelül egy perc után a megfőtt tésztát is hozzáadjuk.

Meglepő desszert

> Karamellizált spárga eperrel <

Hozzávalók:

  • 4-5 szál spárga
  • 1 csésze eper
  • ½ csésze mascarpone
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vaj

Elkészítése:

Pucoljuk meg a spárgát, daraboljuk fel, majd olvasztott vajon a cukorral együtt karamellizáljuk, amíg aranysárga nem lesz. Az epreket vágjuk kisebb darabokra, és néhány másodpercig forgassuk át őket, már a spárgával együtt. Tálaláskor rendezzük halomba, és öntözzük meg egy kevés mascarponéval.

 

 

Kapcsolódó cikkeink