Vera Kandybovich/EyeEm/GettyImages Szépség körömápolás körömlakk manikűr szépség szépségápolás szépségrutin
2020. április 27.

Otthoni manikűr 1×1

Az otthoni beauty-szeánszodba iktasd be a körmöd ápolását is!

Védekezz a bacik ellen!

A körömágy feletti bőrt ne vágd le ollóval, és ne kezdd el visszanyomkodni, ugyanis fontos szerepe van: megóvja a körömágyat a bacilusoktól és a fertőzésektől. Ha mégis zavarna, akkor először áztasd be a kezed meleg vízbe, azután nagyon óvatosan formáld az ívét vagy használj körömágybőr eltávolítót, amivel sérülések nélkül elbúcsúzhatsz a száraz és megvastagodott bőrrétegtől!

Dobd az ollót!

Olló helyett inkább reszelővel formázd a körmeidet! Az is fontos, hogy ne előre-hátra és össze-vissza mozdulatokkal ess nekik: mindig kívülről haladj a körmeid közepe felé! Ha kész vagy, polírozásra alkalmas reszelővel is menj végig a rajtuk, mert így eltüntetheted az egyenetlenségeket és a sérüléseket is! Másfél hetente egyszer nem árt megismételned a reszelést és a polírozást!

manikűr szett
Blow Heart manikűr szett, Douglas Accessoires 2690 Ft

Ne feledkezz el az ápolásról sem!

Az avokádó és mandulaolaj keveréke például tökéletes a kezed és a körmöd hidratálásához, de bármilyen, tápanyagban gazdag olaj vagy krém megteszi! Fontos, hogy a hidratálás mindig a reszelés és a polírozás után következzen, különben kevésbé lesz eredményes!

The Body Shop olaj
Mandulás kéz- és körömápoló olaj, The Body Shop 3190 Ft

Tartsd be a lakkozás alapszabályait!

Ne sajnáld rá az időt! Persze sokkal gyorsabb, ha azonnal a színes lakkal kezdesz, de ha meg akarod őrizni a körmeid egészségét, kövesd ezt a sorrendet:

  1. alapozólakk (Ha töredezésre hajlamos a körmöd, akkor használj erősítő folyadékot!)
Isadora lakk
Clear Nail gél 6 az 1-ben multifunkciós, áttetsző körömápoló, Isadora 3800 Ft

 

2. színes körömlakk 2 rétegben

3. színtelen fedőlakk az intenzív csillogásért

Kapcsolódó cikkeink