Fotó: CoffeeAndMilk/Getty Images Szépség körömápolás körömlakk manikűr szépség szépségápolás tavasz
2020. március 20.

Öltöztesd tavaszba a körmeidet is!

A manikűrtrendek idén sem okoznak csalódást – a minimalista vonaltól az extravagáns mintákig minden szerepel a repertoárban.

Ha a tavaszias ruhákat már beszerezted, itt az ideje a neszesszert is felfrissíteni néhány új kozmetikummal. Mondjuk egy-két körömlakkal és -matricával, amikkel a szezon legtrendibb manikűrjeit készítheted el.

Modern francia

Gondold tovább az örök klasszikust! Amennyiben a hagyományos fehér színnél maradnál, akkor duplázz – azaz ne csak a körmeid végére, hanem a körömágyakhoz is húzz egy vékony vonalat. Egy kicsit feltűnőbb megoldásra vágysz? Hagyd a fehér lakkot, és fesd a körmeid végét színesre – a pasztellárnyalatoktól kezdve a neonszínekig minden szóba jöhet.

Metal lady

Absztrakt vonalak, pöttyök vagy egyszínű körömfestés – idén a metálfényű árnyalatok is nagy népszerűségnek örvendenek a tavaszi-nyári hónapokban. Ha te is behódolnál a trendnek, válassz arany, ezüst vagy bronz körömlakkokat, de ha egy ennél is extrább ötletre vágysz, akkor szerezz be egy csomag holografikus körömmatricát.

manikűr
1. Gold Effect körömlakk (02), Catrice 1159 Ft; Wonder Nail körömlakk (Velvet de Luxe), Isadora 3490 Ft; Nude Collection (105), Douglas 1690 Ft; 4. shine last & go! gel nail polish (35), Essence 450 Ft; 5. Öntapadós körömmatrica, Fing’rs Nail Art 899 Ft

A kevesebb néha több

Ez a körmeidre is igaz! Ha az egyszerűség híve vagy, akkor idén egy matt nude árnyalatnál és egy átlátszó körömlakknál többre nem is lesz szükséged. Ha egy kicsit mégis megbolondítanád a minimalista vonalat, akkor használd ki, hogy a negatív tér manikűrt továbbra is a legnépszerűbb trendek közé sorolják. Ehhez csak kenj fel egy réteg átlátszó alaplakkot a körmeidre, és ezt dekoráld egy színes vagy monokróm mintával.

A szezon slágerszíne

Ha csak egy körömlakkot szereznél be, akkor mi a lilát javasoljuk. Ez a szín ugyanis a divathetek alatt rendszeresen feltűnt a kifutókon a halvány pasztellárnyalattól egészen a vibráló neonig. Hasonlóan nagy sikerre számíthat a hétköznapok során is.

Mintakavalkád

A minimalista stílus és a visszafogott fagyszínek ugyanúgy jellemzik a tavaszi körömtrendeket, mint eddig. Ezekkel sosem nyúlhatsz mellé, de ha szívesen bevállalnál egy feltűnőbb manikűrt, akkor idén nem kell visszafognod magad. A harsány színek mellett ugyanis idén a különböző minták halmozása sem lesz ritka. Pöttyök, vonalak, állatminták és minden, amit csak el tudsz képzelni. Bejön ez a stílus? Akkor az új körömlakkok mellé szerezz egy kis glittert és néhány körömsablont!

Kapcsolódó cikkeink
A manikűrtrendek idén sem okoznak csalódást – a minimalista vonaltól az extravagáns mintákig minden szerepel a repertoárban.