Home biztonság okosóra okostelefon otthon technika trend
2019. március 11.

Okosotthon kisokos

Egyre több az olyan intelligens termék, amivel nemcsak trendibbé, de kényelmesebbé és biztonságosabbá is tehetjük az otthonunkat.

Mit szólnánk hozzá, ha valaki kitakarítana helyettünk, amíg mi olvasunk? Vagy fel sem kellene állnunk a kanapéról ahhoz, hogy romantikus hangulatfénybe vonjuk a szobát, amikor belép a párunk? Sőt, azt is bármikor ellenőrizhetjük, hogy minden rendben van-e a házunk táján, amíg mi távol vagyunk. Ez egyáltalán nem egy fantasy film forgatókönyve, hanem a kézzelfogható valóság, hiszen a különböző okostermékekkel az otthonunkat komfortosabbá tehetjük, sőt, akár pénzt is spórolhatunk!

1. Első a biztonság!

Szeretnénk egyből tudni, ha valami nincs rendben az otthonunkkal, vagy betörtek hozzánk? Érdemes felszerelni okoskamerát, ajtó- vagy ablakérzékelőket, mert ezeknek a segítségével bármikor ellenőrizhetjük a lakást. Ha elutazunk néhány napra, akkor ezek a kütyük pláne jó szolgálatot tehetnek.

Xiaomi Mi Smart Home ajtó-/ablakérzékelő, Konzolvilág 4999 Ft

 

Nokia – Home okoskamera, iStyle 66 900 Ft

 

2. Fényjáték gombnyomásra

Hideg vagy meleg, erős vagy hangulatos, esetleg színes? Ha szeretnénk állítani a világításon, akkor elég egyetlen gombot megnyomni hozzá. Így biztosan nem ég majd feleslegesen a villany, ha lusták vagyunk odalépni a kapcsolóhoz.

Osram Star+ szabályozható matt LED kisgömb izzó, Konzolvilág 2999 Ft

 

3. Takarítás feltett lábbal

Szürcsöljünk el egy csésze kávét, olvassunk, a takarítást pedig bízzuk kedvenc robotporszívónkra. Sőt, ha olyan verziót választunk, amihez van applikáció, akár azt is elintézhetjük, hogy tisztaság várjon minket, mire hazaérünk a munkából.

IROBOT ROOMBA 896 applikációval működő robotporszívó, MediaMarkt 149 987 Ft

 

Xiaomi Xiaowa Lite robotporszívó, Konzolvilág 69 900 Ft

 

4. Dallamok szárnyán

Ha zenére vágyunk, elég az okostelefonunkkal vagy akár az okosóránkkal elindítani a lejátszót, így rögvest kezdődhet a buli – vagy a relax.

Samsung Galaxy S10 okostelefon, Notebook.hu 309 900 Ft

 

5. Melengető hazatérés

Nincs rosszabb annál, amikor egy hideg, szeles, esős nap után végre hazaérünk, és még sokáig kell arra várni, hogy meleg legyen, mert csak akkor kapcsoljuk be a fűtést. A programozható termosztátok nagyon praktikusak, mert előre is be tudjuk őket állítani. Sőt, az okostelefonunkról akár távolról is tudjuk szabályozni.

 

Kapcsolódó cikkeink