Divat ápolás frizura haj hajápolás napsugár nyár UV védelem
2019. június 17.

Nyári tincsvédelem

Nemcsak a bőrünknek van szüksége extra ápolásra ebben az évszakban, hanem a hajunknak is. Eláruljuk, miként óvhatjuk a tincseinket!

Olajozott hadsereg

Nyáron a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy a hajunk a nap, a szél, a sós vagy éppen a klóros víz miatt kiszáradhat, emiatt töredezetté és fénytelenné válik. Ez ellen a legjobban úgy tudunk védekezni, ha olyan samponokat, kondicionálókat választunk, amelyek gazdagok különféle olajokban. A legjobbak a természetes változatok, mint például az argán-, kókusz-, olíva- vagy avokádóolaj. Ugyanis tele vannak vitaminokkal és telítetlen zsírsavakkal, amelyek sejtszinten képesek kezelni a hajszálak sérüléseit.

Vadi új trükk

Most mindennél fontosabb a rendszeres táplálás, hogy helyreállítsuk a haj szerkezetét. Éppen ezért hetente legalább két-három alkalommal használjunk mélyen ható maszkokat. A gyümölcsöket is tartalmazó változatok ilyenkor az illatukkal is feldobnak, és maximálisan hidratálnak. A profi szakemberek legújabb tippje, hogy ne a hajmosás után tegyük fel a pakolásokat, hanem akár előtte egy órával. Majd jöhet a szokásos sampon-kondicionáló kombó.

Színes nyár

Ha festett a hajunk, akkor válasszunk színvédő készítményeket, amelyek megakadályozzák, hogy megfakuljon a kiválasztott árnyalat, és fénytelenné váljon a frizuránk. Használhatunk sampont, de a legjobb, ha spray változatokat is bevetünk, akár minden alkalommal, amikor nap éri a hajunkat.

Sugaras hárítás

Nemcsak arra kell ügyelnünk, hogy a bőrünket óvjuk a káros UVA- és UVB-sugarakkal szemben (https://lookbook.arkadbudapest.hu/igy-talald-meg-a-tokeletes-napvedot/), hanem a hajunkat is, pláne, ha strandolni megyünk. Válasszunk speciális hajvédőket, amik regenerálják is a szálakat, és még a só és klór által okozott károkat is helyre teszik. Az pedig csak hab a tortán, hogy csillogást adnak!

1. Sampon primer tápláló olaj L’Occitane 9590 Ft 2. Retread hajkondicionáló Lush 4750 Ft 3. Super Hair Oil hajvédő olaj napozáshoz Pupa Milano 4370 Ft 4. Banános hajmaszk The Body Shop 5490 Ft 5. Balea Hawaiian Beach hidratáló, regeneráló sampon – DM 349 Ft 6. My Green Summer hajpermet Yves Rocher 1990 Ft 7. Baylis&Harding Great Hair kókuszolajos hajápoló – Marionnaud 2590 Ft 8. Brilliant Color színvédő sampon Douglas Hair 3490 Ft

 

Kapcsolódó cikkeink