Psziché kikapcsolódás munka nyár nyaralás otthon program szabadidő szabadság
2019. június 20.

Nem jutunk el nyaralni? Így kapcsolódjunk ki!

Egy fontos munkahelyi projekt miatt nem tudunk szabit kivenni, vagy éppen nem tudtunk eleget spórolni egy utazásra? Ne essünk kétségbe!

Legyünk turisták – otthon!

Nem kell ahhoz külföldre utaznunk, hogy új helyeket fedezzünk fel, és izgalmas élményekben legyen részünk! Fogadjunk, hogy akár még a saját városunknak is rengeteg olyan rejtett pontja van, amit még nem ismerünk. Akár egy vezetett városnéző túrán is részt vehetünk vagy éppen egy Hop on Hop off buszozáson. Csomagoljunk uzsonnát, és együk meg a finomságokat a szabadtéren, például egy parkban.

Délben a szabadban

Ha ebédidőben ki tudunk szabadulni az irodából, keressünk egy olyan éttermet, aminek van teraszos része, és kapcsolódjunk ki egy kicsit. De ha inkább magunknak csomagolnánk az ebédet, legalább keressünk egy napsütötte helyet az irodában, esetleg egy erkélyt, és élvezzük ki a finom falatokat, ne kapkodva habzsoljunk. Amennyiben még erre sincs lehetőségünk, mert annyi a munka, legalább egy kávéra ugorjunk ki valahova, és szellőztessük ki a fejünket.

Varázslatos sátrazás

Varázsoljunk egy mesés helyszínt az udvarra vagy akár az erkélyre, állítsunk fel egy sátrat, hintaágyat, pakoljuk tele lámpásokkal, mécsesekkel, sőt akár egy kivetítőt is bevethetünk, és este a csillagok alatt nézhetünk meg egy filmet. Ugye, máris olyan, mintha elutaztunk volna?

Tematikus napok

Nagy vágyunk lenne eljutni egy menő nyaralóhelyre? Inkább az otthonunkat alakítsuk át, és csempésszük be a tengerparti hangulatot néhány kiegészítővel. Vagy akár Mexikóban is érezhetjük magunkat, mert nem kell hozzá több néhány menő dekorációs elemnél https://lookbook.arkadbudapest.hu/viva-mexiko/. Na és beszéljük meg a családdal vagy barátokkal, hogy egyik este tartsunk tematikus napot: jöhet a salsaszósz, a koktél, vagy akár egy görög saláta is segít abban, hogy gondolatban egy nyaraláson érezzük magunkat!

Toljuk ki a hétvégét!

Határozzuk el, hogy csütörtökig minden nehéz munkánkkal, fontosabb feladatunkkal végzünk, például még a takarítást is iktassuk be hétköznapra. Így a péntek könnyített lehet, és akár hamarabb is elszabadulhatunk a munkahelyünkről. Na és akármilyen fáradtak vagyunk, szervezzünk péntek délutánra vagy estére valamilyen programot, mert így olyan érzésünk lesz, mintha hosszabb lenne a hétvége.

Készítsünk bakancslistát!

Ne hagyjuk, hogy a céltalanul teljenek el a hetek! Írjunk egy listát arról, hogy mi mindent szeretnénk csinálni a nyáron, ami lehet egy egyszerű dolog is, mint megenni egy lángost, vagy valamilyen aktív program, például kipróbálunk egy új hobbit (https://lookbook.arkadbudapest.hu/kincsvadaszok-hajra/). Ebből minden héten pipáljunk ki egyet!

 

Kapcsolódó cikkeink