Home geocaching kikapcsolódás kincsvadászat kirándulás program túra
2019. március 22.

Kincsvadászok, hajrá!

Váljunk igazi felfedezőkké, és kutassuk fel az elrejtett kincseket! A geocaching garantáltan a legújabb szenvedélyünk lesz.

Mi is az a geocaching?

Eddig nem igazán volt kedvünk egy nagy túrázáshoz, vagy a család egyik tagját nem tudtuk sehogy se rávenni a kirándulásra? Akkor ezt a programot nekünk találták ki! Ugyanis a geocaching ötvözi a természetjárás élvezetét a kincsvadászat izgalmával. A lényege, hogy az ország különböző pontjain elhelyeznek apró ládikókat, amelyeket GPS-koordináták és némi alapinformáció segítségével tudunk felkutatni.

Hol rejtőznek a ládák?

Léteznek hivatalos oldalak, például a www.geocaching.com és a www.geocaching.hu, ahol kiválaszthatjuk, hogy merre szeretnénk felfedezőtúrát tenni, és milyen kincsesládát szeretnénk megtalálni. Majd egy gyors regisztráció után neki is vághatunk a kalandnak! A kincsek rejtőzhetnek egy fa odújában, egy szikla tövében, de akár egy tábla alatt is, sokszor valamilyen emlékmű, park vagy egy fontos földrajzi hely közelébe teszik azokat.

Mire van hozzá szükségünk?

Egy hagyományos túra-GPS kell hozzá, amit akár bérelhetünk is a kirándulóhelyek közelében, de akár egy okostelefonra letölthető alkalmazás is elég. Mivel előfordulhat, hogy egy-egy területen nincs megfelelő térerő, ezért offline módban is futnak ezek az alkalmazások. Ezen kívül már csak egy kényelmes szabadidőruhára, sportcipőre és egy-két praktikus technikai kütyüre van szükségünk.

1. Air Max 720 Nike 57 990 Ft 2. Polar Vantage GPS-es sportóra Hervis 99 900 Ft 3. Hátizsák (Jetfire III 20L Daypack) Columbia – Dockyard 9990 Ft 4. Samsung Galaxy S10 Notebook.hu 309 900 Ft 5. Kilimanjaro Blue Kanyon túrabot Hervis 8999 Ft 6. Kulacs BiotechUSA 690 Ft 7. Melegítőszett My77 19 990 Ft

 

 

Kapcsolódó cikkeink