Home húsvét krém recept tojás ünnep vendégváró zöldség
2019. április 16.

Látványos locsolóvárók

Készítsünk olyan vendégváró finomságokat húsvétra, amelyek nemcsak isteniek, de már a tálalásuk is jókedvre derít!

Édesszájúaknak:

Csokis meglepetés

Hozzávalók:

  • 7-8 tojás
  • 10 deka étcsoki
  • 6 deka vaj
  • 10 deka cukor
  • 6 deka liszt
  • 2 darab tojás a tésztához
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1-2 evőkanál sót
  • olaj

Elkészítése:

Hegyes késsel 7-8 tojás tetején készítsünk egy-egy pici lyukat, és ezen keresztül öntsük ki a tartalmukat. A tojáshéjakat óvatosan mossuk el, majd egy lábasban kezdjünk el melegíteni kevés vizet, melybe tegyünk 1-2 evőkanál sót. Ebben főzzük a héjakat körülbelül tíz percig, majd szárítsuk ki, és tegyük őket szilikon muffinformába. A tésztához való két tojást a cukorral együtt verjük habosra, az étcsokit olvasszuk meg a vajjal együtt, majd ha kicsit kihűlt, adjuk a tojáshoz, végül jöhet a kakaópor és a liszt is. Az így kapott masszát rakjuk habzsákba. A megtisztított tojások belsejébe tegyünk egy kevés olajat, majd csepegtessük ki a felesleget. Töltsük meg körülbelül feléig a tésztával, és süssük 15 percig 170 fokon.

Reformpártiaknak:

Csirkés kuszkusz

Hozzávalók:

  • 3 deci víz
  • ½ leveskocka
  • 30 deka kuszkusz
  • 30 deka csirkemell
  • 1 vöröshagyma
  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 répa
  • 2-3 szem fekete olívabogyó
  • 1 mozzarella golyó
  • 1 csokor metélőhagyma

Elkészítése:

A leveskockákat dobjuk forró vízbe, várjuk meg, míg feloldódik, majd öntsük a már lábasba készített kuszkuszhoz. Lefedve körülbelül negyedóráig hagyjuk állni, amíg a kuszkusz megduzzad. A kisebb kockákra vágott csirkemellet közben kevés olajon süssük meg, sózzuk, borsozzuk, és tegyük félre. A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg, majd a feldarabolt cukkinivel, padlizsánnal, paprikával együtt pároljuk puhára. A kuszkuszt és a csirkemellet keverjük össze, a zöldséges mixet pedig tegyük tálkába, és hűtsük néhány óráig, végül borítsuk egy tányérra, és formázzunk répaszeletekből szárnyat, lábat, csőrt, taréjt, mozzarellából és olívabogyóból pedig szemeket.

Gourmand-oknak:

Panírozott tojás krémekkel

Hozzávalók:

  • 6-8 tojás
  • liszt
  • 2-3 tojás a panírhoz
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítése:

A tojásokat hideg vízben tegyük fel. Forrás után húzzuk le a tűzről a lábost, de a tojásokat még hagyjuk a vízben néhány percig. Ezután tegyük őket ismét hideg vízbe, szedjük le a héjukat, és jöhet az óvatos törölgetés. A szokásos panírozás következik: lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgassuk. Végül forró olajban süssük ki 5-6 perc alatt. Majonézes tonhal- vagy tojáskrémmel tálaljuk, esetleg körözöttel.

Vegetáriánusoknak:

Répás trükk

Hozzávalók:

  • 2 lereszelt répa
  • 1 ½ csésze lereszelt cheddar sajt
  • ½ csésze krémsajt
  • ½ csésze metélőhagyma
  • 2 evőkanál light majonéz
  • 1 teljes és 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítése:

Keverjük össze a répa nagy részét, a sajtokat, a metélőhagymát, a petrezselymet és a majonézt. Sózzuk, borsozzuk, ha kell. Formázzunk a masszából egy répát, és borítsuk be a maradék lereszelt répával, végül díszítsük egész petrezselyemmel.

 

 

Kapcsolódó cikkeink